Den här påsen ville bo hos mej!

017 019-2 025-2

I somras hittade den här fina afrikanska påsen hem till oss via en av våra loppisrundor.

Den liksom behövde bo hemma hos oss!

Just nu hänger den i mitt arbetsrum, men så fort som badrummet är klart får den hänga där på en guldkrok i sällskap av bananblad och mosaikgolv. Det blir nog bra det!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Min loppisfyndade guldiga vas (den som alla garvade åt!)

006

Vi var på loppis häromdagen och jag fyndade en vas som hela familjen bara garvade åt – den såg alltså grymt knäpp ut, som nån cirkusattiralj, målad av nån halvblind person som såg på TV medan de målade! Alltså maken till dåligt målat får man leta efter – färgen täcker inte ens på alla ställen. Eller täckte – den nya färgen täcker minsann…!

Jag bara visste att om jag får göra vad jag vill med den så blir den hur fin som helst – och det blev den!

006 (2)

Det hör till mina favoritfynd på loppis: saker som har en fin struktur eller form, och som bara behöver lite färg för att bli fina igen.

018

Jag började med att spreja vasen vit. Så tog jag lite silverfolie och limmade fast över vasen.

048

Den här ”försilvringen” gjorde jag lite med flit slarvigt, strök på lim och lade på folie och lät den fastna där den ville och tog till sist en pensel och duttade små silverbitar lite här och där.

051

Efter att limmet hade torkat tog jag en guldspray och sprayade ett tunt lager över delar av vasen.

046

Till sist lackade jag alltihopa med lite möbellack.

053

Sådärja! Lagom blingad vas perfekt för syrénsäsongen! Bara syrénerna som fattades.

008 (2)

Blev nästan lite himmelskt på nåt sätt.

034

032 Vasen glittrar just lagom mycket, och är speciellt fin i motljuset i hallen tycker jag.

010 (2)

Syrénerna är inte så dumma de heller!

Jag är riktigt nöjd med mitt loppisfynd! Hela vasen kostade nån euro, men ser supermycket dyrare ut och passar perfekt här hemma hos oss med alla sina krusiduller och krumbukter!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Stora städdagen – nationell loppisdag

Idag är det Suuri Siivouspäivä här i Finland – Stora Städdagen. En massa människor slår upp loppis i parker och på egna gårdar, och vi besökte den största samlingen av såna i vår närhet – Kuppisparken i Åbo.

002 (3)

Vi fyndade massor av roliga saker! Själv hittade jag en superkitschig vas som ska bli lite ommålad, en romulus-remus-statyett (med marmorplatta!) som passar till mitt mini-Glyptotek och en trasig Bibel som var alldeles gratis.

007 (2)

Barnen hade också skoj, vi kom hem med både barbisar och dockkläder, camouflagejacka och de här kitschiga änglarna som ska bli bokhyllestöd i dotterns rum när det väl är klart. Fast då får de en annan färg!

Superkul att loppisfynda – oftast går kjolar och klänningar att sy om rätt så enkelt och prydnadssaker får nytt liv med lite målfärg.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Caesar & Aphrodite

Caesar & Aphrodite

I vårt köksfönster står två nya bekantskaper – Caesar och Afrodite.

Caesar & Aphrodite

Dom är inte så värst förtjusta i varandra verkar det som…

Caesar & Aphrodite

Men båda gillar bling, och så länge man har nåt sånt gemensamt så kan man säkert bli hur goda kompisar som helst!

(Caesar kom nyss hit till oss från Rom, tack M & P! Afrodite dök upp på en loppis och fick sig en dusch svart sprayfärg)

Tigertigertiger!

Kolla vad som har öppnat i Finland! En Tiger-butik!

Oj, vad glad jag blev när jag fick besöka den (i Skanssen)! Nästan som att vara i Danmark igen, dom hade till och med sån musik på som jag associerar med Tigerbutiker.

Mamma och jag gick runt och fyndade, och jag lekte att jag var i Köpenhamn 🙂

Kolla här – just såna papper som jag köpte i vintras i Köpenhamn. Som jag har snålat med och inte vågat använda eftersom jag inte visste när jag nästa gång skulle till Köpenhamn…

Det bästa var att allt dessutom kostade mindre än i Danmark! Allt som i Danmark kostar 10 kr kostade här 1 euro, dvs 7,5 kronor osv.

Tiger och tier (en tia) låter förresten lika på danska, och man handlar med jämna pengar i butiken så därför heter den som den gör.

Jag gick verkligen amok i butiken och fotade och shoppade loss. En dam före oss i kön köpte runt 30 små koffertar, så det verkar nog som om finnarna också gillar konceptet! I Japan gick det ännu vildare till berättade min danska väninna – där fick dom lov att ha kölappar för att det var så mycket folk som ville in i butiken. Dom sålde ut hela butikslagret på bara två dar och där var press och helikoptrar vid öppningen!

Själv kom jag hem med lite nya krokar till grovköket och hallen och fina knoppar till vitrinskåpet, och en massa smågrejs.

Har förresten glömt att berätta att jag vann ett tröstpris i Pieni Lintus fototävling! Jag vann en jättefin shoppingpåse som går att knyckla ihop så den blir pytteliten. Kiitos oikein paljon!

Den kom minsann väl till användning igår! Superbra tajming att jag vann den dessutom, jag hade precis tänkt att jag behövde köpa en ny sån, så damp den här ner i brevlådan!

Tigerbutikernas finska sortiment hittar du här på nätet och man kan skriva upp sig till deras elektroniska nyhetsbrev så man får alla nyheterna i mailen. Det kan du tro att jag gjorde!

Tantklänningar – det är grejer det!

Jag gillar tantklänningar! Speciellt såna man hittar på loppis billigt och kan sy om så dom passar lite bättre och får en lite modernare twist. Den här fyndade jag förra veckan, och efter att ha kortat ärmarna lite grann och fixat om på urringningen och kragen, så känns den lagom retro och modern för mej.

Egentligen skulle jag vilja ha en riktig Diane von Furstenberg-klänning, men i brist på sån ekonomi får jag nöja mej med min loppisklänning. Ett svart bälte och ett afrikanskt halsband och så var jag klar för lunch med kära maken. Han var nöjd han med, tyckte tyget hade lite afrikanskt stuk. Såna mönster gillar vi!

Billiga Buddha i sin inkarnation som trädgårdsnisse

Här sitter man och mediterar intensivt ”1 euro, 1 euro – kan inte nån köpa mej för 1 euro snälla? Här är så himla dammigt i loppisbutiken” ja, okej då!

tänk hur lågt man har sjunkit ändå… Fast vad är väl pengar ändå, allt är förgängligt ju! Det gäller att njuta av livet, och var kan man njuta mer än ute i nåns trädgård. Och vilket fynd tyckte hon som köpte lilla Buddha!

Sen provade vi hattar

Vi var båda överens om att vi längtade till grönare och varmare trakter

Det var lätt fixat! I varje fall för en av oss. Nu skall vi se hur det går för kära lilla Buddha. Jag har en viss misstanke om att han behöver bekänna färg – han känns lite fejk just nu, kanske han är mer rosa eller lila eller turkos egentligen…? återstår att se! Så gick det till när jag fick min första trädgårdsnisse – och den nissen är buddhist.

Loppisgrej

Sånt här kan man också hitta på loppis ibland när man har tur – ett lite söndrigt halvfult underlag, som efter några slängar med neonrosa färg blir ett superläckert tillägg till min tallriksvägg!

Jag glömde tyvärr att fota underlägget innan jag gick igång med målfärgen, men det var svartmålat. Bilden i mitten är i porslin och har lite spruckigt, så det kostade bara 20 cent. Nu skall jag välja ut ett foto som jag limmar dit i stället för bilen, som iofs inte är så dum, men jag tror jag ändå klistrar nånting som döljer sprickan som i verkliga livet syns ganska så bra.

Såna fynd är roliga, såna som andra tycker är skräp och sen säljer dom bort dom för nästan ingenting!

Köpenhamnstallrik igen

Kolla kolla vilken fin tallrik jag hittade på bästa loppisen igen! 20 cent kostade den – nån som prissatt den har nog tänkt att den var bara skräp, men hallå! Köpenhamn! och dom där färgerna, och den där formen!

Tivoli i mitten på tallriken dessutom!

Den tallriken skall minsann upp på min tallriksvägg!