Stora städdagen – nationell loppisdag

Idag är det Suuri Siivouspäivä här i Finland – Stora Städdagen. En massa människor slår upp loppis i parker och på egna gårdar, och vi besökte den största samlingen av såna i vår närhet – Kuppisparken i Åbo.

002 (3)

Vi fyndade massor av roliga saker! Själv hittade jag en superkitschig vas som ska bli lite ommålad, en romulus-remus-statyett (med marmorplatta!) som passar till mitt mini-Glyptotek och en trasig Bibel som var alldeles gratis.

007 (2)

Barnen hade också skoj, vi kom hem med både barbisar och dockkläder, camouflagejacka och de här kitschiga änglarna som ska bli bokhyllestöd i dotterns rum när det väl är klart. Fast då får de en annan färg!

Superkul att loppisfynda – oftast går kjolar och klänningar att sy om rätt så enkelt och prydnadssaker får nytt liv med lite målfärg.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Vilka roliga fynd du gjort! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *