Tigertigertiger!

Kolla vad som har öppnat i Finland! En Tiger-butik!

Oj, vad glad jag blev när jag fick besöka den (i Skanssen)! Nästan som att vara i Danmark igen, dom hade till och med sån musik på som jag associerar med Tigerbutiker.

Mamma och jag gick runt och fyndade, och jag lekte att jag var i Köpenhamn 🙂

Kolla här – just såna papper som jag köpte i vintras i Köpenhamn. Som jag har snålat med och inte vågat använda eftersom jag inte visste när jag nästa gång skulle till Köpenhamn…

Det bästa var att allt dessutom kostade mindre än i Danmark! Allt som i Danmark kostar 10 kr kostade här 1 euro, dvs 7,5 kronor osv.

Tiger och tier (en tia) låter förresten lika på danska, och man handlar med jämna pengar i butiken så därför heter den som den gör.

Jag gick verkligen amok i butiken och fotade och shoppade loss. En dam före oss i kön köpte runt 30 små koffertar, så det verkar nog som om finnarna också gillar konceptet! I Japan gick det ännu vildare till berättade min danska väninna – där fick dom lov att ha kölappar för att det var så mycket folk som ville in i butiken. Dom sålde ut hela butikslagret på bara två dar och där var press och helikoptrar vid öppningen!

Själv kom jag hem med lite nya krokar till grovköket och hallen och fina knoppar till vitrinskåpet, och en massa smågrejs.

Har förresten glömt att berätta att jag vann ett tröstpris i Pieni Lintus fototävling! Jag vann en jättefin shoppingpåse som går att knyckla ihop så den blir pytteliten. Kiitos oikein paljon!

Den kom minsann väl till användning igår! Superbra tajming att jag vann den dessutom, jag hade precis tänkt att jag behövde köpa en ny sån, så damp den här ner i brevlådan!

Tigerbutikernas finska sortiment hittar du här på nätet och man kan skriva upp sig till deras elektroniska nyhetsbrev så man får alla nyheterna i mailen. Det kan du tro att jag gjorde!

7 kommentarer

  1. OJ oj oj, va mycket fint! även om det är billigt blir man ju lätt ruinerad, man vill ju ha nästan allt 😉

  2. ÅÅh, känner så igen känslan du beskriver!! Såå mycket fint till så liten slant 🙂 Kul!! Massa fint du hittat ser jag! Fin lördag till er*

  3. awwwww. här hade jag lätt kunnat shoppa loss. undra om vi har den butiken i sverige.. måste genast googlas. =) omslagspapperen var ju superfina… vill ha. =)
    kram

  4. Tänk… i går på jobbet pratade en kollega om Tiger, hade aldrig hört talas om det innan. Nu när jag har sett dina bilder får jag nog ta mej till närmsta butik…!

  5. Ååh…den butiken måste jag besöka. farligt, farligt =)

  6. Kul, jag trodde de bara fanns i Helsingfors! Visst har de många fina saker, tittar just nu på deras numrerade porslinsknoppar som väntar på att sättas fast i en byrå…

  7. Pingback:På tal om Tiger… « Malins Mångahanda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *