Perfekta maränger

Ibland får jag förfrågningar om att göra maränger (vanligtvis från barnen!) och då letar jag fram Martha Stewarts recept på perfekta spritsade maränger gjorda med swiss meringue.

När man gör vanlig maräng vispar man äggvita och socker tills marängsmeten är klar. När man gör swiss meringue vispar man sockret och äggvitan över vattenbad så att sockret smälter. Jag gissar att det är det som gör att marängerna blir så perfekta.

Receptet:

2,5 dl socker

4 äggvitor

en nypa vinsten

Ha ingredienserna i en skål som tål vattenbad. Vispa smeten ovanpå vattenbad  tills äggvitorna känns varma (ca 70 grader). Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätta vispa tills smeten kallnat och det bildas glänsande toppar. Eller häll över smeten i en mixerskål och låt köksmixern sköta jobbet. Sen är det bara att spritsa av hjärtans lust.

Det går bra att strö över strössel på marängerna om man bakar dom i låg värme. Jag brukar  baka mina i 80 grader ca 3-4 timmar.

Om man vill ge lite extra smak åt marängerna kan man ha i lite vanlij eller nån annan smak när man tagit bort skålen från vattenbadet. Man kan också passa på att ha i nån livsmedelsfärg i det här skedet. Marängerna får en annan smak och färg om man använder sig av rårörsocker i stället för raffinerat socker.

5 kommentarer

  1. Vad dom ser smaskiga ut…bara älskar maränger 🙂

  2. Jag ville bara säga att jag blir alltid på gott humör och får massor av inspiration när jag kikar in här. Tack för det! ♥
    Sen undrar jag vart inlägget med bordet gjort av bricka och bordsben tagit vägen, jag hittar det inte. Jag hade nämligen tänkt länka till det då jag skriver om ett bord i min blogg…

  3. Åh så fina! Hoppas de var lika goda som snygga!
    Kram Malin

  4. Pingback:Födelsedagsfirande | Tedags hos Tant Ninette

  5. Dom ser SÅ smarriga ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *