Nya kokboken med kungliga recept (bland annat)

Kolla här vilken fin kokbok jag fick av min mamma häromdagen! ”Nytt på kakfatet” står det på den – allt är relativt, den är nämligen från 1954! Gillar verkligen rutmönstret och färgerna. Det var nåt sånt jag hade i tankarna när jag gjorde vår ”tapet” i sovrummet, men sovrummet ser inte på långt när femtitals ut ändå!

Underrubriken på kokboken är ”200 moderna recept på kakor, tårtor och gott dopp”.  Den är visst en uppföljare till ”7 sorters kakor” – makens favoritkokbok.

Häromdagen var det  farsdag i Finland och jag passade på att inviga min ”nya” kokbok med att provköra ett recept – Prinsens pepparkakor.

Dom var lite något av en besvikelse måste jag säga, för dom smakade helt som vanliga pepparkakor, trots att proceduren var lite annorlunda. Helt okej, men inte sådär sagolika. Men pappa blev glad! Han gillar verkligen pepparkakor. Ungarna med – dom tyckte det här var precis mitt i prick! (det är det alltid när det gäller pepparkakor – själv är jag värre publik att hålla nöjd, jag äter max en pepparkaka i året o då vill jag att den skall vara gudomligt god)

Det fanns en massa andra spännande recept i boken också, så här skall det nog provbakas minsann. Lite kul att hitta listor över olika kalas och förslag på vad man vill servera, beroende på hur många sorter man tänker bjuda på! Till barnkalas räckte det med 3 sorter, men vill man riktigt stajla skall det ju såklart vara minst 7 sorter.

Fina bilder finns det också i den här boken.

Ja, den här kokboken är helt klart en ny favorit!

Nu skulle det v ara kul att hitta ett originalex av makens ”7 sorters kakor”. Hans exemplar är från 80-talet och jag gillar inte riktigt looken på det. Gillar mer den här gedigna husmorskänslan man får från den här 50-talskokboken 🙂

5 kommentarer

  1. Vilken nostalgikick!

  2. Men vilken trevlig, inspirerande blogg du har! Här ska läsas! Kram påre från Frida

  3. Jag har min mormors vegetarisk kokbok från 1923 i mina gömmor. Det vegetariska alternativen var rätt begränsade på den tiden kan jag lova.

  4. Jag har också den boken, som varit min mormors. Kul!
    Är förresten ofta inne här på din blogg eftersom jag gillar den. ;))

  5. Pingback:Pepparkaksprovning. | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *