29. Hepp! Dagens middagstips

Ibland känner jag mej allmänbildad, ibland inte alls!

’Häromdagen hittade jag ett spännande recept på Sandras blogg och hon sade att det är ett sånt där recept som alla känner till, som varit på alla bloggar den senaste tiden, men hon tipsade om det ändå. Vilket var tur för mej för jag hade helt missat det! Jättegott såg det ut, och jättegott var det. Vi satt här och åt mat och kände oss mätta och belåtna och fick besök av en kompis. Vi käkar avokadopasta! sa vi. Aj, Gullichsens recept va? …ja, jag säger då det, jag förstår inte hur vi har lyckats missa det här avokadopastareceptet eftersom var och varannan verkar känna till det! Det har till och med skrivits i finska tidningar (som jag läser ytterst sporadiskt, så det är kanske förklaringen till min bristande allmänbildning) om ”fenomenet avokadopasta”. Vilket gör mej glad, att dom skriver om nåt sånt i stället för allt möjligt strunt, för om det är nåt som är gott så är det just det här receptet:

avokadopasta

Avokadopasta by Alexander Gullichsen
1 vitlöksklyfta
1/2 chili (ta bort kärnorna, beroende på hur stark chili)
1 lime
2 mogna avocadon
salt
svartpeppar
ca 1/2 dl olivolja
1 näve basilika
1 näve bladpersilja
30 g (1 dl) riven pecorino (fast vi skippade pecorinon)
30 g (1dl) riven parmesan
400-500 g pasta

Funkar bra att göra pastarätten direkt i serveringsskålen!

Hacka vitlöken och chilin smått och lägg dem i en skål. Kläm ut limesaften över blandningen. Skär avokadon i små bitar och lägg i skålen. Mosa avokadon lite grann med en gaffel om du känner för det. Hacka örterna och riv ostarna. Lägg allt i skålen. Lägg till olivoljan, salt och peppar. Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars blir det rätt så smaklöst. Servera direkt med pasta.

Originalreceptet från Hanna Gullichsens blogg Safkaa

 

”En bloggrubrik för varje dag i januari 2014 – onekligen

12 kommentarer

  1. Haha! Vi lagade avokadopasta första gången för två veckor sedan och jag tänkte att nu skrattar nog alla hippa typer åt oss och tänker att vi är so last year, men tydligen var vi inte sist 😀 Jättegott är det i alla fall!

    • Tant Ninette

      tur för dej att jag fick för mej att skriva om hur hopplöst ohippa vi var, så vet du att ni i alla fall inte var sist! vi är helt klart hopelessly last year, eller rentav 2012?? 🙂

  2. Vi som är lite sena får åtminstone tag på ingredienserna nu då resten av världen redan har gått över till annat 🙂 Jag ska fylla i rättens upphovsmakare jag också, hon ska få all ära nu då jag vet vad hon heter!

    • Tant Ninette

      smart att haka på när hypen redan har lagt sig så att man får tag på alla ingredienser! det här är ju värsta bra grejen – man får alla fördelar med att hitta ett bra recept, men inga nackdelar med att alla andra också har hittat det, för det finns både avokado och ostar i butiken!
      …undrar vad dom andra håller på och äter då? vad är nästa ”avokadopasta” liksom?

  3. Pulled pork, åtminstone enligt ”det mest sökta på google år 2013”. Hörde på radion 🙂

    • Tant Ninette

      aj jo, har hört att folk håller med med nåt sånt jo! Pullled det ena och det andra – nå, jag kan väl haka på och riva en höna i benet sen om ett år eller så när jag kommer så långt i mitt ”beta igenom internettrendmat-recept”! (äter inte rött kött nämligen)

      har faktiskt tänkt att jag skulle googla nån dag och kolla vad i hela fridens dag det är man river i, när man pull:ar sin pork!

      • Haha 😀 Vi hade en gäst från Sverige som går på LCHF-dieten och hon hade med sig ett pulled porkrecept. Det var min man och hon som fixade maten då, men det går väl ut på att ha köttet i ugnen jättelänge så att det nästan ramlar ihop. Det var riktigt gott faktiskt, men äter själv sällan kött om det nu inte är så att det är det enda alternativet.

  4. Garvar* Det var just dehär jag hade tänkt bjuda er på imorgon :o) & jag trodde också de var nytt – du är nu inte enda som är ute & flyger!! Ha de gott!

  5. Ännu ett bevis på att vi ligger i total radioskugga här i Pargas. Kompisen, som frugan nämnde kör taxi, så han ser i varje fall lite mera av världen och det märktes ju tydligt i detta sammanhang 😉

  6. -det första jag tyvär fick i min tanke- maskar. Vissa rätter är ju inte vackra för ögat om man inte är insatt i smaken förut. inget illa menat.

    • Tant Ninette

      🙂 ja, jag är ju varken matstylist eller fotograf! men du kan ju alltid ha nån annan pasta än sån som ser ut som maskar om du inte vill ha såna associationer när du äter – den här pastarätten är hursomhelst god!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *