Äppelmos

Såhär års kan det vara lite knepigt att få i sig tillräckligt med frukt. För att råda bot på det kokade vi i höstas äppelmos som ungarna har på sin gröt. Vi kokade hela 16 liter och dom har nästan tagit slut! Min snälla mormor hade som tur var vinteräpplen som hon gärna donerade åt oss, så nu har vi kokat mera äppelmos som förhoppningsvis räcker resten av vintern.

Såhär gjorde vi:

Vi klöv äpplen i 2-4 bitar och slängde dom i en stor kastrull. Hade på lite vatten och en del rårörsocker och sen fick det koka tills det blev alldeles mosigt. Körde äppelmoset genom köksmaskinens frukt- och bärmosmanick så vi fick bort alla kärnor och annat hårt och sen frös vi in hela härligheten.

Fullt med fina vitaminer i frysen!

En kommentar

  1. MysteryKnitter

    I am glad you had such a delicious apple sauce to eat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *