Fiskefrikadeller

Barnen är inte alltid så ivriga på att äta fisk, men fiskefrikadeller går alltid hem, speciellt om vi använder receptet i 7-åringens danska kokbok för barn. – Harrys køkken. Härlig kokbok med massor av enkla recept och fina bilder!

Idag var det dags för fiskefrikadeller igen. Vi började med att mala sejfilé. Vi brukar mala fisken själv, eftersom det inte finns färdig fiskfärs här i trakten. Det blir nog godare med torsk som det står i receptet, men vi hade sej i frysen och det gick bra med den också.

Sen skära lök och ha i resten av ingredienserna

Lite senare hade vi färdiga färska fiskefrikadeller, på en bädd av majonnäs ovanpå ett stycke rågbröd och med lite färska groddar och ekologisk citron ovanpå. Mums!

Receptet:

400 g grovthackad torsk (vi dubblerade receptet och avände sej den här gången)

1/2 tsk salt

1-2 msk mjöl

1 stort ägg

1 liten finriven lök

1-2 msk potatismos

peppar, olja till stekning

Rör i salt i fiskfärsen. Rör sedan i i följande ordning: mjöl, ägg, lök och potatismos. Smaka av med lite peppar. Färsen kan ev vila en halv timme. Forma fiskefrikadeller av färsen och stek i varm olja tills de är spröda och gyllene (tog ca 2 min per sida). Servera med citronbåtar, grov remoulade  och färskt rågbröd.

En kommentar

  1. Pingback:Muffinsar & barnmatlagning | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *