Gamla Malmen kallade

Så var det dags för Gamla Malmen Kallar igen. Vår stadsdel ordnar varje sommar ett evenemang med torg och loppisar och teaterpjäser och vad det nu kan vara, som lockar mängder av mänskor till vår fina Gamla Malmen. När jag var liten bodde vi inte här på Gamla Malmen, men vi var här varje gång det ordnades nåt sånt här ändå – min mammas farmor spelade violin eller spann och min morfar sålde och bytte frimärken och böcker. Så småningom blev jag stor nog att själv sälja grejor med Moffa, och nu bor jag här själv  – mitt i idyllen!

171I år var det alldeles strålande solsken och härliga vackert väder-moln!

136

Våra småttor sålde saft till alla törstiga förbipasserade. Det gick jättebra, och den här gången gick affärerna så bra att dom inte hann dricka upp all saften själv!

161

Många guldpengar blev det! Vår lilla x visade stolt upp sin skattkista åt Stina som kom förbi!

155

Stina är en alldeles superhärlig och kreativ tjej som säljer härliga miniatyrsmycken – gå in på hennes facebooksida så ser du mer i detalj vad hon sysslar med!

080 (2)

Själv njöt jag av att gå omkring och prata med folk och ta lite bilder – hoppa över till min andra blogg så ser du ett kort reportage.

Härligt med såna här marknadsdagar! Gamla Malmen riktigt lever upp och man får en liten känsla av hur det kunde vara förr i tiden när man bodde tätare än vi bor nu (vårt hus var tidigare uppdelat i fyra lägenheter) och det var marknadsdagar just på Gamla Torget, precis som idag.

P.S. Tack alla som kom förbi och köpte lite god saft!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *