Snurriga pommes frites

För ett tag sen gjorde jag snurriga pommes frites för första gången, och det var supergott! Tänk vad lite variation på hur man skär sina frittar kan göra ändå – det är ju ändå friterade pottisar, men dom smakar på nåt sätt lite annorlunda ändå när dom är snurriga! äppelsvarv & potatis

Dom snurriga frittarna gjorde jag med hjälp av en sån här äppelsvarv. Det gick rätt så bra att klämma fast potatisen i svarven och sen svarva loss. Kvar hade man en potatissnurra och en lång rund stång som jag sen skar i småbitar. Det blev pottismynt tyckte vi här hemma, och det blev genast barnens nya favorit!

Det har blivit en hel del pommes frites här hemma sen vi fick vår fritös ifjol. Det går så himla lätt och enkelt och fort att göra, och smakar så gudomligt gott med helt färska pommes frites och lite hemmagjord aioli till. Och är frittarna lite snurriga eller skurna som mynt, så är det liksom lite extra gott!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

One Reply to “Snurriga pommes frites”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *