Skördemarknadsdag

Idag var det igen dags för den årliga skördemarknaden här på Gamla Malmen. Tidigare år har vi deltagit och sålt sylt och grejs, men i år var var det vår tur att vara kunder i stället för försäljare. Vi drog iväg till gamla torget hela familjen, tillsammans med massor av andra mänskor som passade på att gå ut och gå när det var så fint väder.

Barnen hade med sig varsitt stort äpple och deltog i en tävling om största äpplet. Men våra äpplen var långtifrån störst! det största äpplet var verkligen jättestort.

Sen såg vi på när dom byggde en ny gärdsgård.

Den förra gärdsgården passade perfekt in i miljön här i våra kvarter, och kul att få se på när dom fixar den nya!

Vi gick vidare och träffade paret Bornemann som var på plats med sitt mobila musteri. Det var kul att träffa dom (och än en gång tacka för den goda musten! Vi har redan druckit upp 10 liter, så nu har vi ransonering så vår must räcker hela vintern) och se på hur musten gjordes. Det var massor av folk som köade för att få sin must gjord, så vi gick rätt snabbt vidare på vår marknadspromenad.

Jag hade trott att en massa politiker skulle ha hängt här på marknaden (det är snart kommunalval i Finland), men dom hade tydligen alla åkt på kryssning så vi slapp en massa politiksnack och fick ändå fina röda ballonger.

En luftballong är speciellt bra att ha om man vill hindra mamman från att ta en massa onödiga bilder!

En ballong flög till väders direkt när vi kom på gården, en annan var skoj att ha framför kameran hela tiden och den tredje gick luften ur när vi kom in i huset. Jag försökte komma på om det var en metafor för kommunalvalet eller kanske för sfp, men hjärnkontoret funkar inte riktigt idag – men det låter som om det finns en metafor där nånstans!

Ha en skön lördag, både med och utan ballong!

3 kommentarer

  1. Äh, det blev ingen skördedag för oss vi åkte till Ikea och dit for den dagen. Hade varit kul och se hur de gör gärdsgård för en sån skulle jag vilja ha på vår gård. Ha en skön lördagkväll

  2. Härligt att bara få vara kund och strosa runt och se allt också.

    Ha en fin söndag. // Lissen

  3. Det verkar mycket mysigt och höstnjutningsfullt med en sån dag. Musteri skulle jag också vilja bo nära. Gjorde det där vi bodde förut, men då hade vi inget äppelträd istället 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *