Tage Andersens Blomsterutställning

Vi hann med en massa skoj när vi var i Köpenhamn, bland annat ett besök i Tage Andersens butik, eller boutique och museum som det heter, nära Kongens Nytorv. Jag har gått förbi butiken så många gånger utan att våga gå in, den kändes så exklusiv, men den här gången slog vi till. Det är jag glad för! Tage Andersens assistent Mogens (bilden nedan) visade oss omkring och berättade om Tages nya projekt i Småland. Han var verkligen en härlig generös kille, som ställde upp och blev plåtad också!

Jag fick första gången höra om Tage Andersen när jag var på hans utställning i Statens Museum for Kunst för hela 10 år sedan. Den utställningen gjorde ett oförglömligt intryck på mej, och jag har pratat (tjatat) om den med maken ända sen dess. Jag hade aldrig förr sett så häftiga och stora blomsterskulpturer förr.

Tage har ett helt speciellt sätt att ta sig an naturen på tycker jag. Han blandar material och blommor och levande fåglar på ett helt unikt sätt. Ser det  vackra i allt i naturen, inte enbart i utslagna perfekta rosor, utan även i rosor som mer ser ut som papper, i frökapslar, i metallstänger och rost. Mogens visade en bild från hans gård i Småland – en naturäng full av blommande liljor. Helt som nån medeltida gobeläng skulle ha blivit levande tänkte jag!

Det var verkligen spännande att besöka det lilla minimuséet. Lite varstans fanns stora och mellanstora fågelburar med spännande fåglar i. En enda fågel av varje sort, och en del av dom såg ut som att ha varit inspirationen till Angry Birds! Det var inte vanliga gråsparvar om man säger det så. På golvet hoppade en liten påfågel av nåt slag och i dammen med fina orkidéer simmade guldfiskar. Lite annorlunda approach till blomsterbinderi än vår vanliga florist! 🙂 Och absolut nåt jag  vill ta inspiration av till vår trädgård.

One Reply to “Tage Andersens Blomsterutställning”

  1. AnnaA

    Vad fint! Jag har funderat på att åka till hans gård här nån gång, den ligger inte så långt från där jag bor. Gunillaberg, heter det väl? Där borde man få en hel del inspiration.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *