Trädgårdsinspiration – Tasha Tudor

När det ännu är vinter och jag längtar efter vår och sommar och trädgård så bläddrar jag alltid nu och då i den här boken:

Tasha Tudor – vilken tant! Fantastisk barnboksillustratör med en vision för hela sitt liv – både huset, klädseln och trädgården. Och trädgården – vilken  trädgård sen!

Huset Tasha Tudor bodde i föreställde ett gammalt ouppvärmt hus utan några som helst bekvämligheter fast det var alldeles nybyggt. Där gick hon barfota  i sin trädgård och kärrade växter i sin gamla skottkärra.

Vilken idyll alltså! Hon levde där omgiven av sina barn och sina corgin, och bara njöt av nuet. Hade inte ens rinnande vatten dom första åren som hon bodde i huset, och det var alltså självvalt.

Så här skulle jag vilja att vår trädgård ser ut – i mina tankar är det precis så här som Edens lustgård såg ut! Full av färggranna väldoftande blommor av alla de slag, alla i en kaotisk harmoni.

Ska bli spännande att se vilka av mina perenner som har överlevt vintern, om vi kanske nån gång får en Tasha Tudor-trädgård vi också? Ifjol sådde jag rosa lupiner och vita mångåriga vallmor, så om dom har överlevt är vi ett steg närmare mot den här visionen.

Om du vill läsa mer om Tasha Tudor så finns hennes officiella hemsida här: Tasha Tudor and Family.

7 kommentarer

  1. Tack för tipset! Underbar trädgård, känns som om man skulle må bra av att sitta i en sån dagligen. Vi kan inte göra nåt på vår tomt pga vår granne, men önskar att jag någon dag skulle få utveckla lite gröna fingrar också. Hittills har det stannat vid försök och misstag 🙂

    • Tant Ninette

      Hoppas ni också får en fin trädgård att experimentera i nåt tag – det är som balsam för själen!
      Försök och misstag – det är vad min dag består av dagligen! det är det alldra bästa, så länge man inte ger upp!

  2. Pingback:Coola tanter: Iris Apfel | Tedags hos Tant Ninette

  3. Pingback:Fina tantträdgården | Tedags hos Tant Ninette

  4. Pingback:Trädgårdsskönheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *