Sockerskrubb

Det här var en så enkel och bra grej att jag inte fattar att vi inte har testat på den tidigare – sockerskrubb! Har sett såna nämnas på nätet i många år, men först nu testat på det själv och oj vad enkelt och bra det var ändå.

Bara att ta 2,5 dl socker, ½ dl olivolja och så lite citronsaft och blanda ihop. Ha det i en fin burk och använd som skrubb i duschen eller badet. Passar perfekt i vår familj som består av idel torrisar – sockret skrubbar skönt och olivoljan fuktar huden, speciellt skönt i ett varmt bad.

Billigt och bra, funkar bra som present åt andra badtokiga också tänker jag 🙂

 

22 kommentarer

 1. Jag använder mig av precis en sån där skrubb just nu! Men en köpt variant alltså… ; )

 2. Kul idé… kanske vore något för mej, jag är en riktig torris! 🙂

 3. Vilken super ide att laga som gåva! O kan nog behöva själv oxå för jag är en torris jag med 😉

 4. Sofia Brennan

  Hej! ville bara berätta att jag brukar kolla in din blogg lite då och då. Den är så mysig att gå in och läsa på 🙂 Gillar dina små tips och pysselverk du framför och visar upp 🙂

 5. Wow, så enkelt och genialiskt! åste helt klart prova – nu på vintern behöver huden all uppmärksamhet den kan få!

 6. Oj så härligt det låter! Så inpirerande för jag brukar vara såå himla fnasig på vintern!
  Tack för tipset om papret! Jag letar efter DIY juklappstips så jag undrar vad man kan hitta på med såna, annat än t-skirts och kuddar. Måste fundera..

 7. Härligt! Superekologiskt 😀

 8. det där låter skönt, men jag har aldrig vågat testa något som innehåller olja. blir det inte väldigt flottigt? jag menar, kan man ta på sig kläder direkt efteråt utan att få flottfläckar på dem..?

  • Tant Ninette

   Har funkat hos oss i varje fall. Huden suger i sig det mesta av oljan känns det som, precis som om man har i mynta (man kan se små oljefläckar av den eteriska oljan ovanpå badvattnet). Sen så duschar man ju av sig skrubben, man ska inte lämna den på huden, utan man skrubbar in sig med den och tvättar av den. Och huden känns mycket mindre torr efteråt, varm och mjuk!

   Vi brukar göra olivoljeinpackningar på dotterns hår, och brukar annars också ha i olja eller sheasmör i badvattnet, så det är inte nånting jag öht har funderat på! Ta och testa så vet du! kostar ju nästan ingenting att göra en liten sats och oftast har man ingredienserna hemma redan 🙂

 9. Prova att byta citron mot kakao, doftar underbart. Vi körde den varianten på vår hemmaspakväll.

  • Tant Ninette

   åh, kakao – låter jättehärligt! Måste testa nästa gång jag mixar till lite! man kan ju inte få för mycket choklad ju 🙂

 10. jag ska testa det!

 11. Wow, det måste testas omedelbums! Jag hinner ta ett bad nu på morgonen, så skönt!
  Kram Malin

 12. Pingback:Ja, det gäller att kunna sin badteknik | Tedags hos Tant Ninette

 13. Pingback:Badrummet – a work in progress | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *