Snö i augusti

Idag packar jag bort julpynten och pustar ut, och njuter av mitt kök som äntligen har alla lister på plats.

Igår hade jag nämligen besök av Kamomilla som gjorde ett julreportage hemma i vårt kök. Därav pepparkaksbakning dom senaste dagarna!

Såhär ser jag alltid ut när jag bakar pepparkakor 😉 Typ! (fotat av 8-åringen)

Det var hur kul som helst att följa med hur ett sånt här reportage blir till. Kamomilla fotade och grejade så fint i mitt kök, bilderna blev så himla fina! Köket såg ju riktigt ut att platsa i en riktig tidning tyckte jag när jag kollade på bilderna i hennes kamera.

Jag bakade pepparkakor och smajlade och försökte se någorlunda vettig ut på bild. Inte det lättaste – ibland känns det mer frestande att bara räcka ut tungan! 🙂 Men riktigt bra att testa på att stå framför kameran ibland också, och kanske märka att man har lite fler nojor gällande utseendet än man hade trott. Sånt är hälsosamt!

Här ska du få se på en hemlis – det blev nåt fel på min andra pepparkaksdeg (fel grädde), så den pöste och blev missformad i ugnen! Sånt syns inte på Kamomillas fina foton såklart, men lite kul att ha varit med och sett hur bilderna blev till. Glöggen i glögglasen var nog inte riktig glögg heller kan jag berätta 🙂

Snön då? Jo, snön utanför fönstren bestod den här dagen av spetsgardiner! Det  var alldeles för grönt utanför huset, så snälla maken klättrade upp på en stege och hängde spetsgardiner framför fönstren.

Jahapp, om jag inte redan var känd som knäppaste tanten i grannskapet så är jag det nog nu! 🙂 Spetsgardiner ska man ju ha, men utanpå huset – det är kanske lite att ta i!

Hursomhelst, det var jättekul att få vara med om en sån här fotografering. Julstämningen ville nog inte riktigt infinna sig, trots pepparkaksdoft och julsånger i bakgrunden och härligt sällskap, men den återfinns helt säkert i tidningens julnummer när det kommer ut. Bilderna riktigt kryllar av julstämning, det jag såg av dom i varje fall!

P.S. Tidningen i fråga är finska Toivekoti & Puutarha, finska motsvarigheten till Drömhem & Trädgård. Vet inte vilket nr artikeln kommer i, men jag skall nog berätta här på bloggen när det väl sker!

12 kommentarer

  1. Å vad härligt att se bilder från när ni gjorde reportaget! Ska bli spännande att se sen när det kommer i tidningen! Jag tycker det ser helt jul ut jag 😉 Är dock glad att det är några månader kvar innan den är här på riktigt!

  2. Hvor fint det ser ud… Fantastisk ide med gardinet udvendigt, det ser da så hyggeligt ud og gør det næsten ud for sne.. Jeg skal også have lavet en reportage fra mit hus, men det er dog først til jul, så jeg slipper for at pynte op indtil da.. 🙂

  3. Häftigt! Ser fram emot reportaget.

  4. Ska bli så kul att se sedan!!

  5. *garvar fortfarande* 🙂 Det ser ju bara så tokigt ut med de där gardinerna! 🙂 🙂

  6. Ert kök ser verkligen fint ut!!
    Och jag måster erkänna att jag blev lite lättad nu nä rjag fick förklaringen till ditt pepparkaksbak mitt i augusti. 😉

  7. Det blir jätte spännande att se hur reportaget har blivit. Är ganksa nyfiken på resultatet redan. Gärna får du skaffa en tidning åt mig så jag också får se och läsa det. Tack så mycket i förväg redan!!! Snygg ser du ut när du bakar pepparkakor 🙂 KramKramKram!!!

  8. Så gøy med jul i august, og det ble jo skikkelig julestemning. måtte le litt når jeg så gardinen som ble hengt opp utenfor vinduet…men det ble jo super lekkert!

  9. Pingback:Vårt kök | Tedags hos Tant Ninette

  10. Ser såå fram emot det numret av tidningen..spännande 🙂

  11. Pingback:Spökhus | Tedags hos Tant Ninette

  12. Åh så fint! Så fina små detaljer, gillar mycket!
    Må så gott!
    Kramar Malin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *