Läsbingo 2016 – bästa grejen för att få fart på läsandet!

Ifjol testade jag en ny grej – Läsbingo. Vi skrev ut en eller två brickor per familjemedlem och hängde dem på kylskåpet.

Vi hade lite olika regler beroende på läsförmåga, dvs jag och äldsta sonen behövde läsa en hel bok för ett kryss, andra familjemedlemmar läsa 1 h eller 10 min respektive. Man fick en belöning för varje bingo ifjol. I år blir det lite annorlunda – jag och äldsta sonen måste ha hela bingobrickan klar innan vi får belöningen. Så kan det gå när man är bokmalar! Men den största belöningen är ändå att få dyka in i främmande världar eller en annans huvud en liten stund och bara koppla av.

003 (3)

Läsbingot ifjol var alldeles superkul och jättelyckat! Det blev minsann fart på läsningen, speciellt när det gällde mig själv. Av någon anledning har det blivit så att jag nästan enbart har läst faktaböcker de senaste många åren, men nu tog jag mej i kragen och kastade mej över bok efter bok i YA (ungdomsromaner) eller fantasygenren. Och riktigt njöt! Har fortsatt att läsa och börjar komma ikapp min gamla lästakt, och allt tack vare vårt läsbingo förra sommaren…!

Här hittar du fjolårets läsbingobrickor om du vill skriva ut dem. Den ena var en lättare variant, den andra en svårare.

Här nedan kommer årets variant, med kategorier som jag och äldsta sonen hittat på:

läsbingosommar2016

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Vilken rolig grej! ? Det lokala biblioteket kör en liknande grej med läsbingo i sommar. Verkligen fiffigt. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *