Hur man omvandlar en tråkig regnig dag till en fantastisk sommardag (med lite tur!)

276

Igår morse var det en regnig surig dag, dvs jag surade och regnet regnade. Enda stället som var sur- och regnfritt var växthuset där det doftar alldeles underbart av citron. Men sen dök solen upp i form av Camilla som kom till oss för att ta några bilder och passa på och ”snarvla” lite grann (snacka strunt)

204

Vi hade bullat upp med obesprutade jordgubbar och kombucha och dukat lite grann så Camilla kunde plåta bilder till ett sommarreportage (kommer i nån tidning nästa sommar)

166

Camilla gick omkring och plåtade alla möljiga detaljer i vår trädgård medan vi andra fixade en myshörna i köksträdgården och jag sprang in och gjorde nåt åt mina ringar under ögonen och resten av eländet som är mitt ansikte just nu…!

209

Plocka en bukett gjorde jag också. Ett mix av allt möjligt som vi har i trädgården just nu.

Jag gillar att mixa blommor just såhär: lite av varje.

175

Camilla hittade allt möjligt att fota, inklusive dom här diamanterna som jag nästan hade glömt bort.

216

Pionerna blommar förresten fortfarande! Dom doftar så gott.

180

Köksträdgården växer bara värre. Klick-klick sa det när Camilla gick omkring.

189 Sen när vi hade dukat klart och fått barnen med på noterna så började det ösa!

246

Det blev upp med parasoll som regnskydd och in i växthuset med lite te och banankaka.

255

Camilla tog en bild på mej – jag försökte mej på nån selfie med kameran, men det blev bara pannkaka! Ungarna tyckte jag såg superskum ut när jag var sminkad, dom föredrar mej tydligen med mer ringar under ögonen och rosa hud lite här och där!

264

Dags för ett nytt försök på soff-fotografering.

269 Klick-klick sa det igen, och den här gången fick jag lov att pallra mej framför kamerorna och överlåta min kamera åt maken som tog en massa bilder bakom kulisserna.

321

Jag och dottern lekte teparty – riktigt som när man var liten och inte hade nåt riktigt te i kannorna!

337

Inte för att jag inte gillar te – jag älskar te! men just då hade vi råkat koka en sort som smakade vedervärdigt… Urk på burk vad äcklig den var. Så vi hade inget färdigt te i kannorna.

Men kombuchan var helt äkta! Och Camilla hade med sig bullor som fungerade både som en utmärkt ”photo prop” och som mutor för barnen att vara med på noterna när dom skulle fotas…!

355 Det var skoj att leka lite fotografering tillsammans med Camilla!

Det började som en sur och regnig dag, och det slutade som en helt annan rolig skojig dag!

Så kan det gå ibland om man klär upp sig, fixar till sig och till på köpet ska se glad ut inför kameran – man kan bli glad av sig själv! …fast egentligen var det nog mest det där snarvlandet som höjde humöret tror jag! Man blir ju på bra humör direkt av att få sitta och prata strunt och allvar i växthuset där det doftar underbart av citron tillsammans med en vän och en kanna nybryggt _gott_ te (kära maken hittade en annan sort i skåpet till sist!). Då blir det ibland en sån där perfekt sommardag, precis som det ser ut på bilderna.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

One Reply to “Hur man omvandlar en tråkig regnig dag till en fantastisk sommardag (med lite tur!)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *