Såhär ska en bukett se ut, och så här ska den inte se ut!

Det härliga med vår och sommar är att man äntligen kan ha färska buketter inomhus hur mycket man vill! Bara att gå ut i trädgården och plocka nåt och vips har man en fin bukett.

Det går nästan inte att göra fel – alla blommor blir fina med lite grönt omkring sig, och jag gillar speciellt mycket att plocka in kryddor för då sprids det till på köpet en härlig doft så man kan inbilla sig att man är på Korsika en stund.

007 (2)

Den här buketten är gjord av ett par narcisser och så en hel hög med spansk körvel.

011

…och såhär såg den ut fem minuter senare! Ibland blir det bara pannkaka, också om man tror att man vet vad man gör, men växterna hade helt klart andra åsikter om det här med att växa i vas än vad jag hade! Tror det var temperaturväxlingarna som var orsaken till det här, för några timmar senare var buketten fin igen. Men den såg rätt så kul ut när den stod där och slokade, så den fick sloka i fred!

Jag gillar mina buketter, både dom som är vildvuxna och dom som är mer symmetriska och tydligen också dom som slokar lite grann (eller mycket!)!

P.S. This blogpost was mainly supposed to be about how my flower arrangements don’t always turn out the way I plan them! But in stead of looking at wilting greenery – check out my green and grey cupboard that I painted using a lace cloth as a stencil! An easy way to update something old.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *