Dricka te med önskebarn

På söndag är det morsdag här i Finland och i många andra länder världen över. Också i Sydafrika där en mamma kanske blir firad, men inte av alla sina barn för två av dom sitter här i köket och dricker te med mej.

On Sunday we celebrate Mother’s Day here in Finland and in many other countries around the world. Including South Africa where a mother perhaps gets celebrated, not by all her children because two of  them are here in my kitchen having tea with me.


047 (2)

Som jag längtade efter att få vara mor!

Morsdag kommer alltid att vara en speciell dag för mej bara därför. Jag hade nog aldrig känt mej som en hel människa om jag inte hade fått stillat den där längtan efter barnen, men alla känner inte samma längtan – det finns både män och kvinnor som är helt nöjda med att inte vara föräldrar, och det ska man ha lov att vara också. Men just jag funkade inte så. Jag längtade så jag höll på att längta mej fördärvad, efter att ha en eller flera små personer att följa med genom deras barndom. Att få läsa sagor, plåstra om, skjutsa i barnvagn och skjutsa till skolan och spela spel och dricka te tillsammans.

I longed so much for being a mother!

Mother’s Day will always be an extra special day for me because of that. I wouldn’t have felt like a whole person if I hadn’t been fortunate enough to have my dream come true. But not everyone feels  that same longing – there are both men and women who are quite content with not being parents, as they should also be allowed to be!  But I am not made in that way. I longed for children so much  that I sometimes felt that I would break. I longed for one or more little persons to follow through their whole childhood, to read stories, to tend to, to walk to school to play games and to have tea together with.

043

Egentligen hade jag tänkt länka till olika tips på vad man kan ge till sin mor på morsdag, men alla såna är helt plötsligt som bortblåsta ur mitt huvud!

Själv blir jag så glad bara över korten som barnen gör i skolan och förskolan, där det står ”Mamma är däst (bäst)” och allt sånt där! Allt annat är liksom extra strössel på tårtan, och en liten del av morsdagen går åt till att tänka på den där andra mamman i Sydafrika som säkert tänker på sina barn i Finland lite extra mycket såna här dagar. (varför kan inte internationella adoptioner också vara öppna adoptioner?!?)

 

I was planning on showing you links to different things to give your mother on Mother’s Day, but at the moment I can’t think of anything!

The best gift I have ever gotten on Mother’s Day is  the title Mom, and now that the kids are old enough I love their little cards that they make in school or preschool which say ”Mom is the dest” (best). Everything else is icing on the cake and a little part of each Mother’s Day is also spent by thinking of that other Mother in South Africa, who probably is thinking of her kids in Finland a little bit extra on days like that.

(and why can’t international adoptions be open adoptions?!? We would so like to send letters and perhaps skype and tell them how the kids are doing and get news on how they are doing)

11161365_881695128544892_1641430321310207224_n

Citatet och bilden ovan: Cecilia Ekhem

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Fint skrivet… Och den bästa gåvan på den dagen är att få vara en som kan bli firad… 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *