Pumpalyktor – det bästa med hösten!

061

Höst och Hall0ween och pumpalyktor – det har redan hunnit bli en tradition hemma hos oss, och det är bara såå kul! Vad kan vara bättre när det blir höstmörker och ruskigt än att förgylla kvällarna med lite glada lyktor som lyser så fint på trappan? Jag och yngsta sonen hade en mysig eftermiddag för oss själva, så vi passade på och grejade några pumpor. Jag testade att skära ut en spindel – ett av mina favoritmotiv att rita när jag var tonåring, av nån anledning! Passar perfekt nu såhär i Halloween-tider.

064

Sonen fick rita ett ansikte på sin pumpagubbe. Det var lite svårt att förstå konceptet först, så de röda strecken var bara övningsstreck som  blev dekoration kom vi fram till. Sen hjälpte jag och visade lite var det lönar sig att rita ögon och en mun.

069 (2)

Jag skar ut ansiktet och så invigde vi pumpan med ett batteridrivet ljus. Jättefint och mysigt blev det i köket tyckte vi!

086

Min spindelpumpa har stått ute och lyst hela natten. Beklagar bildkvaliten – jag öppnade dörren idag morse och märkte att det var minusgrader, så jag bara tog och höll ut kameran ur dörren och knäppte några bilder och dom blev allesammans suddiga! Men man ser lite hur mysigt det blir med såna här pumpor när det är mörkt. Definitivt ett bra botemedel mot en ruskig mörk höst!

P.S. Fler Halloweentips hittar du i Halloweenkategorin!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Stämningsfullt! Jag har ännu inte anammat något med pumpor, mer än att jag haft någon prydnadspumpa i blomsterarrangemang på farstukvisten.

  2. HVor er den bare helt fantastisk sej din edderkop. WAW.

  3. Men vilka härliga pumpor! Spindeln var fantastisk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *