Stjärnstunder

229

Jag har funderat mycket på det här med stjärnstunder – på att ta tillvara alla dom där små ögonblicken av lycka som man känner ibland i livet, ofta i vardagen när man minst anar det, och som är det som verkligen ger livet mening. Stjärnstunder är då när man är extra närvarande i nuet och det känns meningsfullt.

Ibland är det bara svårt att komma ihåg hur mycket bra man är med om, speciellt om man hela tiden är fokuserad på nånting som man väntar på (en löneförhöjning, en flytt, att nånting särskilt skall hända som t ex en fest) eller på sånt som har varit (en kär person som man saknar, saker och ting som ”borde” ha blivit annorlunda). Eller bara upptagen av dåliga tankar.

Jag ville inte att mina barn skulle växa upp och bara känna att allt bara är elände hela tiden, vilket det lätt känns som i familjer där man har flera personer med speciella behov, så för att riktigt sätta fokus på allt det bra som vi är med om så har jag börjat samla på Stjärnstunder! När vi är med om nåt extra bra, nånting sånt där ögonblick när man känner flow, eller glädje eller lycka – då får vi en stjärna!

072

Stjärnorna har äldsta sonen stansat ut ur fina papper och vi förvarar dom i en liten loppisfyndad glaskorg i köket. Sen när vi har nån bra upplevelse tillsammans så väljer nån en stjärna och jag skriver ner i korthet vad vi gjorde och så limmar jag fast stjärnan på trappan i hallen.

Exempel på familjen Bahnes stjärnstunder:

  • gå på bio tillsammans första gången som alla hade skoj (Frozen)
  • barnens födelsedagar & att öppna paket
  • när x lärde sig cykla
  • när vi åkte till Korpo
  • när vi åkte till Helsingfors
  • svampskogen
  • äta marshmallows
  • dricka mammas saft
  • när det blommar i trädgården

 

Alla möjliga såna där små familjestunder som är det som ger vårt familjeliv mening! På det här sättet ser vi helt konkret hur mycket fint vi gör tillsammans, och inte nog med det – humöret höjs ju när man ser dom här stjärnorna och tänker tillbaks på minnena, så man får fler stjärnstunder redan av att titta på stjärnorna med stjärnstunder!

Det var mitt lilla söndagstips det. Ett enkelt och roligt sätt att hitta fler stjärnstunder i vardagen.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *