Judy’s keramik

Om det är nåt jag gillar så är det handgjord keramik! Hemma hos oss har vi en hel del keramik från Judy’s Hantverk och inredning på Åland, och speciellt dottern har varit glad över sin alldeles unika skål med hennes eget namn på. Sen gick pappan och tappade skålen i golvet! Stor sorg och bedrövelse! Så vi kontaktade Judy och frågade om hon kunde göra en ny skål till dottern. Det kunde hon, så vi passade på och beställde skålar till pojkarna också. Nu har alla tre barn varsin youghurtskål som dom äter från på morgonen!

358

Skålarna är så fina och barnen är så glada över att ha nåt med sina namn på! Våra barn har inte världens vanligaste namn, speciellt inte här i vår hörna av världen, så det känns lite extra fint för dom att ha sitt eget namn på sina egna skålar. Jag vet precis hur det är – när jag var liten fanns det noll som hette som jag, och det var först när vi flyttade till Danmark som jag alls hittade nån annan som hette Ninette. Då blir det lite extra speciellt att ha sitt eget rätt så unika namn på sin egen skål – det pirrar liksom lite extra i kroppen av det!

362

Förutom dom söta bilderna i skålarnas mitt så hade Judy målat små bilder på sidorna av skålarna också. Dom ser så fantastiskt fina ut när dom står på våra öppna hyllor och man ser skålarna från sidan!

367

Varje skål har sitt eget motiv och alla tre skålar är så fina och råkade komma till precis rätt unge! Mamma Mu-gillaren fick en ko-skål, den som ville ha nallar fick nallar och den som älskar smådjur fick den här lilla musen.

Judy’s finns som sagt på Åland, och har du vägarna förbi så lönar det sig definitivt att titta in i hennes butik och verkstad! Hon gör så många fina saker, och jag är grymt imponerad av alla keramiker som kan trolla lite lera till nåt sånt här fint! Själv har jag Judys skålar och fat och tekanna och koppar med både ränder, fiskar, katter och fåglar på och jag älskar dem allesammans!

P.S. Jag brukar inte skriva ut mina barns namn här på bloggen, speciellt som dom blir så lätta att hitta via google, men eftersom deras namn nu står i vartenda exemplar av boken som snart kommer till försäljning (vi har faktiskt tjuvstartat försäljningen lite grann – så den som är uppmärksam och har haft tur har redan hittat boken!) så tänkte jag att det inte gör nåt om namnen är med på en bild. Plus att det ju såg så fint ut där i deras skålar! Tusen tack Judy för skålarna – vi är verkligen jätteglada för dom och dom är i användning precis varenda dag!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *