Sommarpratstips efterlyses!

Så har största delen av sommaren gått och min plan gick inte alls i lås – jag hade tänkt lyssna på alla sommarprat, men strölyssnade ungefär en vecka och sen blev det paus. En lång paus. Och jag som hade tänkt både lyssna på dom rikssvenska sommarpratarna och dom finlandssvenska sommarpratarna. Det blev lite klent med det om man säger så!

005 (3)

Jag hann lyssna på bland annat Simon Kyaga som pratade om kreativitet. Han snackade bland annat om hur man blir kreativ: Kreativitet frodas i miljöer som ger resurser och tolerans.

”Tolerans som tillåter oss att tänka och vara annorlunda. Tolerans är avgörande för kreativitet och innovation.”

Sen lyssnade jag på Mark Levengood som var skitrolig som vanlig! (lyssna utan musik lyssna med musik, går bara i Finland). Här snackar vi igenkänning, speciellt biten om ”Barnens gåva i toner” som var precis mitt i prick. Exakt sådär var det där barnprogrammet, och precis sådär var det att man satt och väntade och väntade på att favoritlåten skulle komma så att man skulle få bandat den på sin bandspelare, och så spelades det alltid som där samma sångerna som var så himla bra dessutom tyckte jag!

Mer än så minns jag inte så mycket, annat än att där var några sommarprat i början som inte var så intressanta, men jag har helt säkert missat en hel massa fina pärlor. Ifjol fick jag en massa fina tips på sommarprat, men jag märkte att trots mina föresatser så blev det inte att lyssna på alla dom sorgliga praten. Såna prat behövs helt klart och fyller sin funktion och är så viktiga, men mitt humör skall vara det rätta för att orka med dom märker jag, och det är det inte riktigt på sommaren. Den bästa tiden för mej att se på sorgliga filmer och lyssna på sorgliga prat är på julen för mej, konstigt nog! Eller kanske inte så konstigt – det känns att det blir en bra motvikt till allt det glättiga juliga & glittriga att ha lite sorgliga moln däribland, men på sommaren – då vill jag bara drömma mej bort bland molnen och inte dras ner på jorden alls. Jag lever helt tillräckligt mycket i realism för att orka med det på fritiden också.

Hursomhelst, alla sorters sommarpratstips tas gärna emot! om inte jag orkar lyssna just nu, så gör jag det kanske senare eller så kanske nån annan bloggläsare också blir inspirerad

Det sommarprat som jag minns bäst under alla år är chefen för Skansenakvariets sommarprat – jösses, vilka historier han hade den killen! det går tydligen livat till i zoo-världen.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Vi har ju våra egna sommarpratare här på Åland och i mån av tid så lyssnar jag på dom. Den här damen kanske har nåt som kan intressera dej 😉 Hon kämpar för en renare ”odling”. Bl a har hon stått bakom våran Skördefest i många år.. http://www.radiotv.ax/sommarpratarna/sommarpratare-5-juli-lena-brenner

    Sen brukar jag lyssna på Värvet ibland, dom gör intressanta intervjuer… Och dom har ett program med Lars Lerin som jag kan lyssna på hur mycket som helst för jag bara älskar hans röst :o))) Även det sorgliga får han att låta humoristiskt. Har sett dokumentären om hans liv så nu känns det som om vi är kompisar ;o)
    http://xn--vrvet-gra.se/podcast/127-lars-lerin/

  2. Du vet väl att du kan ladda ner alla sommarpratare? Visserligen mister det en del av sin charm då man inte får musik men det går ändå. Jag laddade ner hela sommarens (Sveriges) häromnatten då jag inte kunde sova pga festande grannar och nu laddade jag ner Jonas Wahlström som du tipsade om. Tidigare har jag hunnit lyssna på en del program live eller i alla fall i datorn med musik men bara två i år. Kan iaf lyssna på dem när jag kör bil, promenerar eller diskar. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *