Min fina gamla nya tallriksvägg

I ett hörn av sovrummet finns vår tallriksvägg – ett hopplock av loppisfynd & ärvda grejor. Gamla saker som blir som nya när man lite fixar till dom! Det är nåt jag gillar, att ta nåt gammalt som ger associationer till till exempel  tanter eller resor, och sen ”tweaka” det lite grann så det känns modernt igen. Inget är ju nytt under solen! Det mesta är ju faktiskt återbruk, inklusive idéer. Saker och ting kommer och går och kommer tillbaks, och så har det gått för min barndoms tanter också. Dom finns inte kvar längre, för dagens tanter är nåt helt annat. När jag växte upp tyckte jag allt som var ”tantigt” var helt förfärligt, men jag märker hur jag har glada associationer till många tantiga grejor, och när man kombinerar vissa saker med andra oväntade saker så blir det mesta nytt och fräscht och man håller ändå kvar idén av det gamla. Det är själva idén som är det viktiga  tycker jag, inte att saker och ting förblir sig evigt likadana.

025
New York-tallriken är en porslinstallrik från en loppis. Den hade hål i kanterna så jag tog ett tricks som jag lärt mej från några danska bloggvänner och virkade en kant runt tallriken. Tallriken som hänger nere till höger om den har jag pyntat med olika washitejp
028
Jag ville göra min egen souvenirtallrik, så jag hittade en tallrik på en loppis som hade fin kant och så skrev jag ut en egen souvenirbild som jag limmade fast. Till sist avslutade jag med att virka en kant runt den här tallriken också.

035
den japanska tallriken kom hem från en loppis för den hade så fina färger. Till höger om den en kopparfärgad kitschig Pargas-souvenir

041
Det här är egentligen ett grytunderlag som jag har hängt upp på väggen. Jag målade den svarta metalldelen neonrosa och keramikdelen i mitten fick sig en omgång washitejp.
034
Alice i Underlandet är min egen tallrik från när jag var liten. Den här tallriken åt jag på som liten, tyckte det alltid var lika kul när man åt och maten försvann och bilderna kom fram! Mamma läste texten medan jag åt, och jag förstod aldrig riktigt vad historien gick ut på! Nuförtiden finns det flera Alice-citat som jag älskar, och som får mej att tänka tillbaks på min barndomsmåltider, som t ex det här: ”I try to believe in as many as six impossible things before breakfast”

  Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *