Dukning

Dags för dukningstips på Fabriken den här veckan.

Då nån gång i tiden när jag ännu hade tid och krafter över att fundera på paketinslagningar och hitta perfekta presenter så hade jag också tid att fundera på olika dukningar. Nuförtiden är det lite klent med hjärnkapaciteten, så jag fuskar i stället! Mitt fusk består av det här:

015Ett stort och fint vitrinskåp i matsalen, fyllt av en massa fina dukningssaker så det bara är att langa fram dom när man skall ha det lite festligt! Det krävs inte så mycket tankeverksamhet sen, bara att plocka fram dom fina tallrikarna och glasen och kopparna och pyntet och vips har man det fint!

Vitrinskåpet byggde kära maken av bland annat gamla fönster från Curatio. Det rymmer en massa sånt där som egentligen inte är nödvändigt, men som man vill ha ändå för att lyxa till det lite grann.

 

009 (4)Här står några udda loppistekoppar som jag gärna plockar fram när vi har gäster, diverse serveringsfat som är bra att ha, gamla saker som vi fått ärva och ett gäng olika tekannor som kommer fram vid olika tillfällen. När vi bodde trångt var det mycket krångligare att plocka fram saker och ting, vilket gjorde att det mesta blev kvar i lådorna på vinden eller i källaren. Nu har vi instant-fest på fem minuter!

064Det är verkligen inte svårt att fixa fina dukningar när man har allt så nära till hands! Lätt att imponera på gästerna, men sanningen är att det oftast är nåt som jag har plockat fram i sista minuten. Bra med sånt här fusk när man inte riktigt har tid och ork att tänka på och planera fina dukningar! för jag älskar att duka fint – det förhöjer ju stämningen på nåt sätt genast då man har lite fina servietter eller ljus på bordet. Det behöver inte kosta pengar heller! Till påsken pyntade jag t ex med påskgräs som här på bilden ovan.

207

Till vardags brukar jag ställa en bukett på bordet i dukningen. Det kan vara vad som helst – buketter och färska blommor är minsann nåt som höjer stämningen!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Åh så mycket fint, rena skattkammaren i det där skåpet.

  2. Ååå så fint! Det är något visst med vitrinskåp där man kan se allt fint. Som en utställning ju. Och så är det ju extra trevligt när man har så fint som du! Vilken söt liten blombukett du har där dessutom. Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *