Födelsedagsfirande med blommor och fjärilar och en theremin

090Ibland är det pest att fylla år, ibland är det hur kul som helst! förra veckan var en sån där hur kul som helst dag

003Jag blev ”väckt” av familjen som hade fixat frukost åt mej och som väntade spänt på att få hämta paket åt mej i sängen och framför allt hjälpa mej att öppna dom!

005

Jag fick en fin gul sån här Amagerhylla som äldsta sonen och maken hade snickrat ihop.

…erkänner, jag hade nog liiite beställt en sån av maken, men den blev nästan dubbelt så stor som jag hade tänkt mej! Det for nåt fel i beställningen, om man säger så. Men fin är den, och vi skall nog hitta en plats till den nånstans.

015Sen fick jag en theremin som nån annan genast ockuperade! Det tog evigheter innan jag själv fick testa min nya theremin.

019 (2)

En theremin är ett elektroniskt instrument som uppfann av en rysse som hette Theremin, på 1920-talet. Man spelar genom att hålla händerna i luften och föra dom mot och från antennerna och på så sätt skapas olika ljud. Mitt mål är att bli lika cool (eller o-cool, beroende på vad man tycker om henne!) som Myrtle Snow i American Horror Story eller lära mej melodin till Midsomer Murders. Det lär ta ett tag!

…man kan nästan inte hitta ett nördigare instrument än det här, men det är skitroligt ju! Känns helgalet att stå där och vifta i luften och så kommer det musik!

040

Sen var det dags för lite kalas. Vi hade städat och gjort fint redan veckan innan, annars hade det knappt blivit dukat alls eftersom jag låg i sängen hela veckan och kollade på Netflix (bra räddning en sån här gång när man har influensa och är för trött för att läsa böcker!).043

Jag hade sått påskgräs som vi hade fina fjärilar i och så radade jag fram lite ljuslyktor som vi hade hemma. Lätt som en plätt, passade precis till min energinivå just nu. 060Min mamma hade gjort en pasha – det är den enda pashan som jag tycker om, mammas pasha! Pasha är en rysk påskefterrätt som är rätt så vanlig i Finland, men jag gillar bara mammas variant har jag kommit fram till.

062

Kära maken hade varit och köpt en choklad-hallonmoussetårta åt sin fru! Det här är den enda tårtan jag gillar i hela världen, av dom som jag har smakat hittills åtminstone! Supergod var den!

109

Jag fick fina blombuketter och presenter, och en blombukett var blommor från mina föräldars trädgård – tänk att det blommar tulpaner redan! eller äntligen, äntligen blommar också tulpanerna!

075 (4)

Det var verkligen superkul med gäster och lagom action för en halvsjukling som jag.

112 (2)Nästa dag var det dags för ett till litet kalas, den här gången tillsammans med några barndomskamrater. Jag slängde på mej ett par lösögonfransar den här dagen också – smink är minsann bra när man känner sig hängig, för man ser inte alls lika hängig ut! Det enda minuset var att jag hajade till varje gång jag såg mej själv i spegeln – vem var det som tittade tillbaks liksom?

118

Det är så skönt att ha goda vänner förbi som är nöjda och glada trots att dom varje gång får samma mat att äta hos oss! Samma mat, samma melamintallrikar, samma vin & vatten, men också lika kul varje gång tycker jag själv! Maken var verkligen supersnäll och duktig som klarade av att fixa ihop fester och ungar och påskplanering och allt det medan jag låg i sängen hela veckan, och vi hade superkul på båda minikalasen. Nästa dag kom räkningen i form av ingen röst alls, mer ont i halsen än tidigare och feber på nytt… Inga klagomål från ungarna för dom hade fullt upp med att vara påskhäxor och äta påskägg hela veckoslutet, så det var verkligen bra tajming med födelsedag strax innan påsk!

094

I vardagsrummet står fortfarande alla fina kort jag fick och förgyller vardagen. Ungarnas favorit är en av fastrarnas kort som spelar en sång när man öppnar det!

096 (2)

Alla kort är mina favoriter, men kanske mest det här kortet som var det allra första kortet jag fick på min födelsedag, skrivet av en av ungarna!

046Det var min födelsedag det. Det känns verkligen bra att fylla 40, jag rekommenderar det! (vi tar det på nytt nästa år ;))

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 kommentarer

  1. Grattis ännu en gång, såhär i efterskott!
    Men ser man på, man är aldrig för gammal för att lära sig nåt nytt! har aldrig förr ens hört om en theremin! vad coolt!

  2. Sikken da en fantastisk skøn fødselsdag. Velfortjent tænker jeg og sender dig masser af kærlige fødselsdagshilsner.

  3. Vilken härlig födelsedag du ser ut att ha haft och så tokroliga presenter. Jag älskar födelsedagar och alla anledningar till kalas. Trodde att det skulle avta med åren men det har snarare blivit tvärtom. Kramar Liza

  4. Så fint du gjort! Och så snygg du är!
    Kram

  5. Vad fint ni verkar haft det! Och gott! Undrar om du hittat något bra på Netflix. Själv har jag lite svårt att hitta något riktigt bra. Det började nog med att jag såg 19 av 36 avsnitt av the Tudors när jag låg hemma i magsjuka. Sedan dess är det inget som riktigt kan mäta sig med den serien. Tycker verkligen om den och nu är det bara fyra avsnitt kvar. Har provat båda de superpopulära House of Cards och Breaking Bad men inte riktigt fallit för någon av dem. ”Hellfjord”, en norsk absurd serie gillade jag också. Endast sju delar. Kanske hade man inte tålt mer av den heller för den var verkligen absurd. Men bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *