Selfieprojektet – vecka 12. Veckan med mobilstrul

052

En ny vecka, en ny omgång självporträtt. Den här gången började jag som förra veckan med att ta snapshots av mej själv med familjemedlemmarna i bakgrunden och avslutade veckan med ett verkligen planerat porträtt med stativet som hjälp. Jag gillar att ta mina avlånga snapshots, saknar dom lite grann redan! Det känns som bilder som passar in i mitt personliga fotoalbum, som visar en del av vad som hände just den dagen och inte bara en stämning eller en idé.

Sen gick mitt instagramprogram och dog. I slutet på veckan fick jag så ett nytt Instagramprogram (det fanns inte Instagram för windowstelefoner förrän alldeles nyss) och då gick det plötsligt bara att ladda upp kvadratiska bilder igen, och då blev det genast annorlunda att fota märkte jag. Jag gillade att ta mina liggande vågräta bilder med plats för allt möjligt! Det känns som en liten omställning att övergå till kvadratiskt, får inte plats med alls så mycket i bilden som jag skulle vilja. Samtidigt blir bilderna lätt mer konstärliga när dom är kvadratiska känner jag, dom blir mindre blurrade i kanterna och mer fokuserade på en grej, eller åtminstone så som jag fotar. Får se vad som händer, allt sånt här som man bestämmer sig för att göra under en längre tid är en inlärningsprocess och man lär sig hela tiden och ibland inte det som man trodde att man skulle lära sig!

WP_20140324_017
Familjen packar upp bilen, vi hade varit en sväng till Åbo. Äntligen vår, äntligen hattdags!
WP_20140325_002
Jag förde en unge till skolan och passade på att ta en selfie
WP_20140326_006
…somliga hade disco i vardagsrummet!
WP_20140327_009
Happy av Pharrell Williams på mobilen – då blir alla glada!
WP_20140328_003
sov 3 h den natten, var helt slut, men glad att det ändå var soligt så man kunde bli pigg bara av det!

InstagramCapture_c3975f24-d32c-49bc-b0d7-f81ce64c5383_jpg
Sen tog det slut med dom avlånga bilderna, jag tog en bild av mej själv med en krona som jag grejade och maken som sa nåt roligt i bakgrunden!

InstagramCapture_2eb3510d-0f45-44d1-990d-ddf9630509b8_jpg
testade lite nya loppisblommor. Kunde liksom bara inte låta bli! Sen tog jag första porträttet i det här inlägget med stativet när jag nu ändå var igång.
Testade olika miner, men det ser liksom mer konstnärligt ut när man har allvarlig eller neutral min tycker jag – glada miner blir det mer bloggfoton av, allvarligare miner konstnärligare foton på nåt sätt. Eller vad vet jag, kanske mitt sätt att rationalisera det att få ta en bild rakt av utan att ens försöka skratta eller le…? Båda varianterna är roliga att ta tycker jag!

Intressant projekt det här!

Jag lär mej både om mej själv, mitt förhållande till mitt utseende, om fotografering och om teknik! och stöter på nya vänner på Instagram som också håller på med sina egna selfieproject – en superkul bonus med den här grejen!

#selfieproject

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Funkar appen instasize i din telefon? Med den går det bra att ladda upp lannat format också.

    • Tant Ninette

      tack för tipset! Finns tyvärr inte… Det är en massa appar som inte ännu finns för windowstelefoner – irriterande!

  2. Jag måste bara härma Frida-Kahlo-selfien. Du har den perfekta konstnärliga minen!! /Elaine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *