TV-tips – Lev mer på mindre!

Det är så himla kul när man ibland hittar nån annan som precis som man själv lever ett lite alternativt liv, inte den där vanliga medelSvenssonlivet med dubbla inkomster och stress, utan där man själv har valt ett annat alternativ och trotsat Jantelagen som säger att vi alla skall göra lika som alla andra.

Jag är privilegierad som har den möjligheten att jag kan välja, att vi kan välja att ha bara en inkomst i vår familj – det är minsann inte alla som kan det (t ex ensamförsörjare eller folk med för stort huslån). Men vi bor trots allt i välfärdssamhällen där allt fler skulle kunna välja att arbeta mindre om dom bara ville det. Precis som mina föräldrar gjorde i sin tid. Dom resonerade som jag och min man gör: det att ha barn i dagis och föra och hämta och stressa hit och dit – det kostar också. Att bara ha en inkomst innebär också mindre utgifter på olika områden. Man har kanske tid att odla mer själv, tid att köpa billigare varor när man har tid att välja, tid att vara hemma och så behöver man inte betala barnpassning.

En annan som också resonerar såhär är Maria Österåker. Hon skriver bloggen Lev Mer på Mindre (samma namn som boken som hon gav ut i ämnet), och nu finns det också en intervju med henne på nätet! Jippii! Klicka över dit och kolla in klippet!

2 kommentarer

  1. För en tid sen räknade jag ut om det skulle bli ganska plus minus noll om jag hade ett vanligt jobb. Dagis och en andra bil är inte precis billigt. Jag är så glad att jag har möjligheten att vara hemma med barnen och jobba med företaget deltid.

  2. Jag tycker att det är riktig lyx som vi har att man kan vara hemma med sitt barn tills barnet fyller 3 år och jag har inte tackat nej till den lyxen. Som du skriver så väljer man vad man prioriterar och i mitt fall är lyxen inte att ha två inkomster utan lyxen är att vara med mitt barn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *