10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.

Jag gillar böcker som är grafiska som t ex dom här som En gul apelsin tipsade om eller Onekligens tips. Men vi har inte riktigt såna böcker hemma – jag har rensat bort en massa böcker i våra hyllor och har bara hemma såna som jag vill läsa om och om igen. Resten får biblioteket förvara har jag tänkt. Ett par vackra böcker har vi ändå hemma, såna som vi läser alltid nu och då:

009

Rosemary Sutcliffs Odysseus irrfärder och Svarta skepp mot Troja, illustrerade med vackra akvareller av Alan Lee016

Ett lätt sätt att ta till sig dom gamla grekiska klassikerna tycker jag. Definitivt inte nåt för alltför små barn, men ungar i skolåldern och uppåt funkar dom hur bra som helst på. Och  vuxna!

Alan Lee var förresten ”concept designer” för Peter Jackson när han gjorde sina Sagan om Ringen-filmer, och det är lite liknande känsla man får i dom här bilderna tycker jag. Lite sådär överjordiskt och mytologiskt.

2 kommentarer

  1. Åååh… Alan Lee!

  2. Bilderna Sätter igång fantasin, förutom själva texterna som ju heller inte är fy skam. Verkligen kul med sagoboksillustratörer som kan ”make or break” en hel bok. Bland de nya älskar jag Pija Lindenbaum, Olof Landström (bu o bä) och Sven Nordqvist (Pettson o Findus), Stina Wirsen (vem-böckerna ). Kul med bloggerskan fr Japan! Och Gud vad jobbigt skriva längre kommentarer på telefonen)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *