25 olika grejer att skriva ut som organiseringshjälp

Jag läste ”mina tidningar” (dvs bloggarna i min bloggläsare) som vanligt och kom över den här jättebra blogposten med länkar till 25 olika grejer som organiseringshjälp. Precis sånt som jag gillar! Innan vi fick barn älskade jag att skriva listor till jul och allt möjligt. Sen fick vi barn och ”ammehjärnan” satte i, oberoende om jag ammade eller ej (eller heter det sömnbrist?) och sen dess behöver jag nästan skriva listor om att skriva listor för att komma ihåg allt som skall fixas… och ändå glömmer jag saker och ting. Men jag älskar fortfarande mina listor som minsann hjälper mej att lite få struktur på vardagen.

Vissa av grejorna i inlägget har jag redan styr på som t ex medicinskåpet (vilket påminner mej om att det börjar vara på tiden att gå igenom det och rada upp saker och ting och se vad som saknas), men ungarnas garderober är t ex i behov av etiketter. Dom har så himla svårt att komma ihåg vilken låda som skall innehålla byxor eller pyjamaser, så jag tänkte att om jag tar bilder på olika plagg och klistrar fast på respektive korg så kanske det funkar. Borde först skriva det ner på min todo-lista som hänger här bredvid datorn! Jag har två todo-listor, en för akuta grejer, en för sånt som jag gör när jag har ledig tid. Och ändå, trots att vi ändå har någorlunda koll på en del grejer så glömmer vi saker och ting! Ofta är det matlistan som vi har glömt hemma!

Vi testade en tid att ha listor åt ungarna på morgonen (efter att maken hade läst nåt om Lean, och sen såg jag ett TED-talk om det), men det funkade inte alls i vårt hushåll som har lite varierande nivåer på hur vi alla fungerar med såna här saker pga vår familjehistoria. Funkar bra om man har någorlunda stabila ungar tänker jag, så det är ett tips för såna familjer som har trygga barn – att t ex ha en griffeltavla med allt som varje familjemedlem skall göra på morgonen och sen får man sätta ett kryss i rutan bredvid när man har gjort det. En del av våra ungar älskar den här griffeltavlan, så det kan hända att vi tar fram den nu igen efter julpausen, för det är liksom jättekul att få sätta det där krysset i rutan. Precis på samma vis som jag känner tillfredsställelse när jag kan kryssa över nåt på min lista.

nu till jullovets sista todo-grej (imorgon börjar skolan, det var helgdag idag här i Finland): att fixa ihop en av ungarnas SpaceRail Level 2, suck och stön! måste ta youtube till hjälp, och jag ser verkligen fram emot att få kryssa bort den här grejen!

2 kommentarer

  1. Här är en till som skriver listor till listorna. Numera är dock alla mina listor samlade via Evernote så jag ständigt kommer åt dem. Har faktiskt betydligt mer koll tack vare detta. Undrar om listor på morgonen skulle funka för mina barn? trots att samma sak skall göras varje morgon så kan det vara svårt att komma ihåg. Tror att vi skall ta och testa. Allt är onekligen värt att testas minst en gång. Tack för bra länktips. Kramar Liza

    • Tant Ninette

      men tack, det var ju verkligen ett jättebra tips det där! Jag laddade ner Evernote för ett bra tag sen, men har inte kommit mej för att använda programmet trots alla fina reviews som jag såg överallt. Såg liksom inte hur det hade praktiskt betydelse för mej, men det där är ju verkligen en jättebra funktion att skriva listor på det! så slipper man glömma matlistan hemma som vanligt…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *