3. En grej jag skulle vilja lära mig.

Jag skulle vilja lära mej finska.

Håller som bäst på och hjälper äldsta ungen med finskan och inser att jag inte alls vet hur man böjer olika ord, eller ens kan alla ord på en 10-årings nivå…! Jag kör vanligtvis min egen hemmagjorda åbovariant där man sväljer slutet på alla ord och slipper fundera på vilka ändelser man skall använda, men när man skriver finska så funkar den taktiken liksom inte. Eller så lägger jag till ett i på slutet av alla ord och låtsas att det är finska! Så jag skulle alltså vilja bli bra på att skriva finska.

Ja, vad heter det på finska nu igen...? svårt att visa med miner och tecken och svenskfinska när man skall skriva det i text!
Ja, vad heter det på finska nu igen…? svårt att visa med miner och tecken och svenskfinska när man skall skriva det i text!

Håller redan på och övar mej lite grann, skriver ibland lite bloggkommentarer på finska vilket jag är jättestolt över!

P.S. Deltar i Onekligens En bloggrubrik för varje dag i januari – bra tips för den som råkar ha bloggtorka i janari!

3 kommentarer

  1. Inte så lätt att lära sig att ha rätt grammatisk form. Bara att kämpa på

    Ha en fin helg. // Lissen

  2. Finska skulle jag också vilja lära mig. Åtminstone lära mig förstå och tala ordentlig finska. Gramatiken är nog för mycket för mig.

  3. Det är något jag kan känna mig ledsen för ibland, att jag aldrig lyckats lära mig bra finska. Det begränsar mig ganska mycket ibland o jag känner att jag inte kan vara den jag vill pga språket. Sorgligt egentligen. Så det står också på min önskelista!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *