Böcker & vitrinskåp – ibland kommer inspirationen från dom mest konstiga ställen!

Ifjol kollade jag igenom statistiken på bloggen och kollade på skoj igenom sökorden som folk använder sig av för att hitta hit till bloggen. En sån kombination sökord var nånting i stil med ”hur man kan kombinera böcker och porslin” eller nåt sånt, och det var ju en helt superbra idé ju! Personen som hittade min blogg hittade inget sånt på just min blogg, men jag fick mej en bra idé för jag har nämligen haft liggande några fina gamla böcker som jag inte vetat vad jag skulle göra av. Det här var ju precis rätta lösningen – att ha dom i vitrinskåpet tillsammans med porslinet!

076

Då när vitrinskåpet var alldeles nybyggt fick jag lite hjälp av Kamomilla hur jag skulle göra för att få det att se fint ut. Sen dess har jag vågat prova mej fram och försöka tänka ”outside the box”, men av nån anledning hade jag inte alls  tänkt på att det här ju också var en jättebra funktion för just ett vitrinskåp. Ett skåp behöver inte antingen innehålla porslin eller pynt eller böcker – det kan innehålla precis alltihopa på en gång, eller precis vad man själv vill i själva verket. För det är ju bara man själv som sätter gränserna, och ingen annan! Precis som med största delen av sakerna här i livet för övrigt (man kan alltid försöka välja hur man reagerar på nånting, även om man inte kan välja själva omständigheterna).

086

Tack kära googlare som hittade hit och lämnade ditt avtryck i form av googlesökningen som fick mej att bli inspirerad!

Jag fick mej en tankeställare om hur fast jag är i mina gamla tankegångar, och ibland är det just en sån tankeställare man behöver för att se över både sitt vitrinskåp eller ett och annat i sitt liv.

P.S. som du säkert märker så känner jag att både inredning och pyssel och allt jag sysslar med är en metafor för mitt övriga liv och mina tankar!

P.P.S. En del av dom där böckerna kommer jag att spara på, andra använder jag för just pyssel (tar ut sidor och grejar med dom), men dom har så fina bokryggar så det känns synd att bara ha dom liggande i nån låda i stället för att visa upp dom som dom förtjänar. Tills även dom inte existerar längre, annat än i ny form.

En kommentar

  1. Men så kul att du fick idéer av dina läsare, ibland vet man ju inte varifrån dom kommer ens.

    Snart helg igen, härligt // Lissen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *