Muffinsar & barnmatlagning

När vi planerade vårt kök så planerade vi det så att vi alla fem kan vara i köket samtidigt och laga mat och baka. Traditionella kök är oftast planerade för en person som står och kockar, men i vårt kök ryms vi alla utan problem.005

Vilket gör det så mycket lättare när ungarna får för sig att baka muffins!

006

Ibland fixar dom fin middag med namnlappar och servetter och fin dukning och allt.

009

Muffins är nog stora favoriten att baka hemma hos oss

011Tror det till en stor del beror på strösselhyllan som vi har i köket – den står där och frestar varje dag. Funkar suveränt med andra ord, för precis så skall det vara med matlagning och bakning tycker jag – man skall bli inspirerad till att göra nånting själv från början till slut!

029Strössel och pynt – matlagningens svar på glitter och washitejp

087Barnen har flera kokböcker som dom brukar kolla i. Den här gången var det en kokbok med trollformler och annat skoj som blev till en chokladkaka.

094Fiskefrikadellerna är en annan favorit. Fisken smakar alltid lite bättre när man har varit med och tillagat den själv.

106själv är jag en supertråkmamma som inte äter muffins, men som gärna fotar dom!  (ibland händer det att en och annan loppa som vill vara med på bild hoppar framför kameran)

108Härligt att ha sånt kök att man alla kan baka och ha det skoj tillsammans!

p.s. det är köksön som är tricket! plus att se till att man har en ordentlig kökstriangel, dvs diskhon, kylskåpet och spisen är inte bredvid varandra utan placerade i en triangel.

3 kommentarer

  1. Hej, vilket trevligt och bekvämt kök ni verkar ha!
    Igar hittade jag din fina blogg och nu finns du med pa min bloglovin lista. Tänkte presentera mig eftersom jag med säkerhet kommer att läsa och titta pa allt du hittar pa. Man kan känna sig lite som en fönstertittare annars, tycker jag. Jag heter Elisabet och bor i SPanien, Pontevedra med min man och 2 flickor, 5 och 8 ar. JAg syr mycket och har en hemsida där jag säljer väskor mm. Pa senaste tiden har jag äver upptäckt virkning…och jag är fast i virktrÄsket….
    Vi ses en annan dag!

    • Tant Ninette

      Hej! Vad roligt att höra av dej, en ny bekantskap! Virkträsket känns igen – det var inte länge sen jag lärde mej virka, men jag blev genast fast!

  2. Grattis till din nya layout frugan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *