Strömsö-dag

Idag tog vi lite paus i renoverandet. Först åkte vi till Ikea och köpte garderobsinnehåll (eller gaberob som ungarna säger), sen fixade vi ihop lite småting och sen hade vi besök av dom här trevliga typerna från Strömsö!059Jim och Susanna är programledare för ett ”lifestyle”-program som går på TV här i Finland och ibland i Sverige också. Dom letade efter folk till en ny programserie i Strömsö-stil, som skall handla om folk som renoverar eller bygger och bor samtidigt och vad man tänker och tycker och drömmer om när det gäller ens hus. Susanna kontaktade mej för ett tag sen och frågade om vi ville vara med och vi sade genast ja!

Skall bli jättekul! och lite nervöst också! men mest jättekul

056 Det var jättekul att träffa Susanna och Jim idag och få snackat lite om vad programmet skall gå ut på och bara sådär allmänt snack om vårt hus och planer och renovering – sånt som vi kan snacka om i timmar! Ungarna tyckte också det var spännande, speciellt den yngsta som var glad över att ha ”Joel” på besök, och alla tre påstod dom att dom vill vara med på TV, men vi får se sen hur det går när dom väl är här med kamera och ljussättning och allt. I början av sommaren är det tänkt att dom skall komma och hälsa på hos oss och i början av nästa år kan man se programmet på TV i Finland. Hoppas det sänds i Sverige också så ni därborta också får se det sen nåt tag!

Strömsö är ett supermysigt program tycker vi här hemma, med både inredning och pyssel och trädgård och lite snickerier och mat och allt möjligt sånt där som vi gillar. Det skall bli jättekul att få se hur det går till lite såhär bakom kulisserna! Det fanns en tid då våra barn var pyttesmå som dom trodde att alla mänskor förr eller senare var på TV, för båda farbröderna var på TV:n lite nu och då (farbror nr 1 och farbror nr 2), så nu är det  väl dags för våra 15 minuter av pytteliten ”fame” i lilla svenskfinland! om inte annat så blir det ett kul minne, och nåt kul för ungarna att berätta om när skolan börjar på nytt och man snackar om vad man har gjort på sommarlovet.

8 kommentarer

  1. Oj, vad roligt för er. Strömsö är ett program som jag väldigt ofta kollar. Här i södra finland brukar vi säga att det inte går som i Strömsö när nånting går åt fanders.
    Hoppas ert avsnitt går precis som i Strömsö.

  2. Men så roligt och förstår att dom valt er familj. För ni är fasligt kreativa och har ett hem som sticker ut och går er egen väg.
    Förutom att jag gillar dina värderingar som du förmedlar här Ninette

    kram
    Lissen

  3. Men oh vad spännande och roligt!!!
    Jag har faktiskt sett programmet någon gång och gillade det men har för mig att det sänds tidigt på kvällen så jag missar det alltid nu för tiden. Men när ni är med så bara MÅSTE jag se det såklart.
    Kram

  4. Ååååå vad underbart! Jag som älskar det programmet och alltid försöker komma ihåg det. Tyvärr går det på eftermiddag, en knäpp tid och går inte att se på svtplay. Du får spela in och sälja till mig! 🙂 (Olagligt säkert…) guu vad kul! 🙂

  5. Strömsö är mitt favoritprogram och jag sitter alltid som klistrad de få gånger jag lyckats pricka in det på tv:n. Det verkar vara ett sånt härligt gäng, inte konstlat utan helt jordnära och mysiga programledare.
    Vad roligt! lova att skriva när det är dags för sändning, så hoppas jag att de sänder det här också.

    Tack för dina fina ord! Blir alldeles rörd.
    Kram
    Helena

  6. Vad roligt!! Vilken ära att bli kontaktad sådär:) Strömsö har jag tyvärr aldrig hört talas om men ska genast kolla upp om det sänds även i Sve. Antar att det är lite som ”Äntligen hemma” här? Stort grattis till er!

  7. Spännande! Ströms ö har jag försökt kolla på här i Sverige när det går, men oftast är det på dagtid och då kan det vara svårt. Jag gillar blandningen av projekt, mat, inredning, pyssel och samtal och kan förstå hur det har blivit ett så långlivat program! Ska givetvis hålla ögonen öppna för när det kan visas här!

  8. Så spännande! Vill höra allt om besöket då vi träffas nästa gång =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *