Färska krispiga tulpaner (tack mamma!) i väntan på dom ”riktiga”

Tända ljus när man äter middag

Gott te och färsk ekologisk ingefära

En hel kanna med te som bara väntar på att drickas upp!

En diskmaskin som fungerar

En fjärrkontroll som fungerar när man har sjuka barn

Nyskottad infart

Glada hallväggar och fina julkort på väggarna

Fullt med ved på alla vedförvaringsställen

Vaxduk under finduken, så det bara är att sätta finduken åt sidan när ungarna skall rita eller klotta. Plastskydd under småttornas stolar så mattan lite skyddas.

En god kopp te i en fin tekopp, och ett nytt virkprojekt på gång (och min härliga ergonomiska virknål!)

Fin vinterdag med precis lagom grader och lagom mängd snö och glada barn som gör snögubbar!

Det var min vardagslyx det. Vad är vardagslyx för dej? 🙂

12 kommentarer

  1. Ja men visst! Saker man oftast tar förgivet!

    Ha en fin dag!

    Kram Linda

  2. Det är vardagslyx det. Man vill glömma bort alla små ting som faktiskt gör dagen.
    Ha en bra dag!

  3. Det är just de sakerna som är vardagslyx. Just nu står ju tulpaner och pärlhyacinter, ja, alla de där små lökväxterna högt på listan.
    Sen försöker jag så mycket jag kan att ”lyxa” till det i vardagen. Varför ska man inte kunna äta t ex oxfilé en tisdag? Varför måste det vara på lördagen, då man ofta har det rätt mysigt ändå. Det absolut tokigaste jag vet är när någon säger: ” den vinflaskan har vi haft i x antal år, vi ska spara den till något speciellt tillfälle”. Ja, men livet går fort ibland, njut av den medans ni kan. Det kan låta dramatiskt, men vi vet ju aldrig hur morgondagen ser ut. Det där speciella tillfället kanske man kan skapa sig istället.
    Rätt eller fel, vad vet jag? Men jag vet i alla fall att för min del är vardagslyxen otroligt viktig, för det är ändå mer vardag än helg, det är säkert.

  4. Hej! Att min familj är frisk och kan försörja sig är nog den största lyxen.
    Annars så älskar jag min vedspis. Att sitta i soffan i köket med sprakande spis, kaffe, ny bakta kanel bullar och en inredningstidning// Camilla

  5. Kan inte annat än hålla med dig om vardagslyx!! Har haft väldigt svårt att anpassa mig till vardagen (förr bodde man i en resväska och målet var att upptäcka nytt och nya platser hela tiden) och nu är vardagen tillsammans med familjen det bästa jag vet! 🙂 Tack för att du påminde oss att uppskatta det man har! Kramen*

  6. en fungerande diskmaskin vore trevligt… våran fungerar bara när den känner för det!
    Vardagslyx för mej är bland annat en lugn stund på kvällen, när barnen har somnat, och jag och mannen dricker en kopp te ihop.
    Önskar dej en fin och lyxig dag!

  7. Vardagslyx är nog just de små sakerna som man ofta glömmer bort! Själv tycker jag det är skönt att bara få sätta sig ner med en kopp kaffe och läsa favoritbloggarna medan barnen sover dagsömn! Ha en skön fortsättning på dagen!

  8. Vilken glad fin dukning! Lyx för mej….ja det måste nog vara kaffe gjort på nymalda bönor. Kaffe, överhuvudtaget, förresten :-).

  9. Fungerande disk- och bykmaskin- definitivt! En god natts sömn, en varm dusch, en kram, att lyckas med ett foto, att få göra mitt arbete.. eller bara som idag- egenrökt lax till middag och på kvällen en varm härlig Irish Coffee!!

    Vilken glad dukning, ser att nån annan också gör tummen upp! 😀

  10. ..och vilken cool header!!

  11. Härligt att du delar med dig av din vardagslyx! Man borde fokusera på positiva saker oftare, man blir ju så glad av sånt! 🙂
    Massor med fina kuddar har du oxå lagat som jag inte har hunnit kommentera! Duktiga du!
    Skön helg o skönt sportlov!

  12. En underbar uppräkning av vardagslyx, jättebra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *