Nigella Lawsons Chokladpavlova med hallon

Maken har definitivt märkt en massa fördelar med att jag börjat blogga: mina projekt blir klara mycket fortare än tidigare, det är städigare i vissa hörn än annars (annars är precis allt en enda röra, men nu kan det hända att jag till och med röjer upp i dom hörn jag plåtar i!) och så har han helt själv kommit på ännu en fördel – att beställa inlägg 🙂

Det här inlägget får du alltså läsa helt och hållet på grund av min sockersugna make!

”kan du inte ta och blogga om chokladpavlova? då måste du ju först baka en såklart… ;-)”

jag var då alltså väldigt svårövertalad, men efter diverse armbrottning så gav jag efter…

typ

rättare sagt: jag satte genast igång! choklad – hallå! tackar jag någonsin nej till nånting som har med mörk choklad att göra??

Det enda dåliga med det hela var att första pavlovan fullständigt misslyckades. Det brukar den aldrig göra, men den här gången testade jag att göra den helt och hållet på ”indiansocker” (fullrörsocker). Bad mistake! det blev bara pannakaka, men ungarna slevade i sig hälften av den ändå.

Receptet är så enkelt och går så fort att göra, så några minuter senare hade jag den här härliga smeten, gjord på rårörsocker i stället. Mmmm! såhär ska det se ut! maräng, kakao och chokladsplitter….

Det doftar underbart också!

Nån timme senare fick vi äntligen njuta av en riktig Chokladpavlova med hallon och grädde. Väl värt väntan!

Nigella Lawsons Chokladpavlova med Hallon

6 äggvitor

300 g strösocker

3 msk kakaopulver

1 tsk balsamvinäger (jag brukar ta vittvinsvinäger, funkar lika bra)

50 g hackad choklad

Värm ugnen till 180 grader. Vispa äggvitorna tills de blir glansiga. Ha i sockret lite i taget och vispa tills det blir maräng. Strö över kakao, hackad choklad och vinäger och vänd ner i smeten. Bre ut på bakplåtspapper på en plåt. Sätt plåten i ugnen och vrid genast ner värmen till 150 grader. Baka i ca 1h – 1h 15 min.

Servera tillsammans med hallon och vispad grädde.

mer detaljerade instruktioner finns på Nigella Lawsons hemsida

2 kommentarer

  1. Oj..nu blev jag nog såå godissugen..den ser helt underbart god ut. Skall definitivt prova göra en likadan nångång då andan faller på 🙂

  2. Allt har sina sidor 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *