Tittar fram!

Såhär lång bloggpaus har jag inte haft sen jag började blogga – det bara blev så på grund av att jag har fokuserat på en sak: att sova!

För ett drygt år sen började jag meditera dagligen och det var så himla tråkigt och segt ibland i början. Ibland var det alldeles underbart. Och ibland bara var det.

Sen efter ett halvår eller så märkte jag plötsligt en dag att någonting hade ändrats. Roliga saker räcker längre. Tråkiga saker tar slut fortare.

Man mediterar inte för att bli bra på att meditera – man mediterar för att bli bra på att leva.

Precis så har det varit för oss, för jag har fått med mig Niklas och barnen med på den här meditationsresan. Nuförtiden mediterar hela familjen mer eller mindre regelbundet.

”Jag är inte alls lika irriterad på att fastna i rött ljus, eller om nån kör långsamt framför mig i trafiken.” – Niklas, före detta arg trafikant J

”Tandborstning går jättesnabbt.” – äldsta sonen

”Jag är mycket bättre på att slappa, att känna efter hur jag känner och vad jag vill göra i stället för att bara jobba, jobba, jobba.” – jag, recovering workaholic (fortfarande lite dålig på slappar-biten, men det blir bättre! Därav bloggpaus)

Barnen lyssnar mest på Calm och deras ledda meditationer plus sömnstoryn, vilket fungerar utmärkt för dem som intro till mindfulness och meditation, och överlag att känna igen känslor och utforska dem i trygghet.

Jag har börjat med z-tekniken, Ziva meditation som går ut på att man har ett mantra och mediterar 2 x 15 minuter per dag. Man avslutar med en manifestering, typ en önskedröm, vilket gör att varje dag börjar med bra känslor i kroppen. Alla borde läsa boken och göra den här meditationen! Det fungerar verkligen precis så bra som Emily Fletcher, bokens författare och meditationsinstruktören påstår.

Det här börjar ge resultat! Jag sover fortfarande inte hela nätter eller så bra som man borde, men ibland kan jag t o m få tillräckligt med djup sömn och min HRV (Heart Rate Variability, indikator på stressnivå – jag mäter den via min Oura-ring) har dubblerats sen jag började mäta den i oktober. Dvs – mina stressnivåer har anmärkningsvärt sjunkit!

Och detta till allra största delen pga meditation!

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

One Reply to “Tittar fram!”

  1. Katarina

    Hej Skulle gärna höra mer om det som barnen lyssnar på. Försöker hitta något till mig och min tvååring men har ännu inte hittat rätt.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *