En ny start – jag fixar om i köket (igen!)

Innan jag fick den här bobban som tycks dra omkring här i våra trakter, för snart tre veckor sen så gick jag igång med ett nytt projekt i köket – att fixa om spiskåpan så den passar lite bättre in i vårt hem, blir lite mer personlig och liksom matchar oss i stället för att bara hänga där och vara fullständigt opersonlig som ett stycke tråkigt vacuum… Väldigt viktig detalj såklart, som verkligen säger hur mycket jag sitter i köket och funderar på alla vinklar och vrår, för det är ju inte så att världen går under om man har en vitmålad spiskåpa direkt! Men det har på nån undermedveten nivå irriterat mej ända sen vi fixade om väggarna i köket. Anyways, nu var det så dags för spiskåpans nya liv som en del av familjen Bahne.

002 (2)

Det här maratonloppet gick bra i början, jag kom gott igång och fixade lermodeller till den egna stuckaturen, men så slog influensan till och jag blev däckad och hela loppet kom av sig… Så just nu letar jag efter en ny nystart på spiskåpan, men först skall det fixas lite ute i trädgården när vädret ännu är så fint. Sen blir det dags för målstrecket med också det här projektet har jag tänkt, för det skall bli klart, det har jag bestämt mej för!

005 (2)

Spiskåpan var en välfungerande vit spiskåpa, men funkade inte riktigt som en del av just vårt hus, vår familjs hus, så den fick sig en makeover med hjälp av lite hemmablandad målfärg och hemmagjord stuckatur. Det var verkligen jättekul att göra egen stuckatur, men det tog sån himla lång tid! Det som återstår att göra nu är finishen, att måla färdigt stuckaturen med guldfärg där som det turkosa har runnit över kanten, och att lacka det hela med ett ordentligt lack som går att torka av.

Hemma hos oss är det mesta hemmagjort eller omgjort. Antingen loppissaker eller ärvda saker som vi fixar om, eller Ikeagrejer som vi gör till våra egna, som t ex köket som till stommen är ett Ikeakök, men som vi har gjort egna bänkskivor till. Jag gillar att kunna uttrycka mej på det här sättet, att kunna sätta en egen prägel på det hus vi bor i och dom saker vi omger oss med. En ny chans för många grejor som annars skulle slängas, och ett perfekt läge för mej att experimentera med fria händer! Hela vårt hus är egentligen återbruk – ett gammalt hus som vi renoverar och lever tillsammans med, så att både det och vi känner att vi lever i symbios. Det är lite det som den här spiskupan just nu får vara med om, att vara sig själv därunder all målfärg, men ändå en del av oss och tiden vi lever i just nu. Sen om ett tag när vi har förändrat oss så kanske den förändras också – det är det som är så bra med att göra saker själv, man kan göra om på dom så ofta man bara vill det!

Återbruk är temat idag på Fabriken, så klicka in där om du vill hitta fler inlägg i ämnet!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Färgklick i köket!
    Tänk att det är så att vissa saker ”skaver”. Kan gå och känna länge innan man kommer på hur man ska fixa så det känns rätt.

  2. Men så fint det blev! Tokgillar ditt kök!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *