Så begav sig hemmaföräldern ut en kväll – sånt här kan man gärna vänja sig vid!

Nu skall jag berätta en hemlis, som passar bra med tanke på gårdagens boktema – vi skall göra en bok, Kamomilla och jag! Det blir en bok om pyssel och inredning och om att våga ta det där steget och göra nåt själv, och boken skall heta precis som den här bloggen: ”Tedags hos Tant Ninette”! Åh, vad kul projekt det här är, och så kul att vi snart är klara med boken och får den tryckt och allt – det tar ett tag än, men snart – snart kan du som vill det köpa ett ex och få njuta av Kamomillas fina bilder precis som jag har gjort ett långt tag nu!

150

Vi ansökte om bidrag till boken och fick det (Tack, Kulturfonden!), och igår var det dags för Kulturfondens utdelningsfest och konsert.

150 (2) Ja, det är inte varje dag jag ger mej nånstans ut överhuvudtaget och defintivit inte ofta jag går på konsert, och det är kanske lika bra det för man får lätt blodad tand för sånt här kände jag!

152

Kamomilla och jag hade båda laddat med kameror och förkylningar med i bagaget… Att dom här förkylningarna skall vara sega ändå! Nu måste vi bli friska, för vi har ju en bok som behöver bli klar!

Ninett3-webb

Själv hade jag sminkat mej så jag såg någorlunda pigg ut trots sömnlösa nätter – bra grej det här med placebo-pigghet, att se pigg ut och känna sig pigg bara därför! Ninette-1 Ninette-2

Fixat håret hade jag till och med – mina ungar skulle knappt ha känt igen mej, denna vecka har jag sett mer ut som nåt ur nån zombiefilm faktiskt, nån sån där som hasar runt i morgonrocken med långsamma steg… Det gör minsann bra för humöret att fixa upp sig efter en sån vecka!

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till programmet och hade mina fördomar, och det bara för att senast som jag var ute på konserter eller muséer eller vad som helst var nån gång på 1900-talet…! Hade nån sån där tanke om att det kanske var en massa dikter och gamla sånger och Modersmålets sång och sånt, som iofs är helt kul det också, men när man varit förkyld och är trött och somnar om det inte svänger om musiken så är dikter och sånger inte direkt det man vill höra! (jag fick liksom lite överdos av sånt när jag gick i skolan känner jag – det blev lite väl många morgonsamlingar med ett sånt där recept) Men jag hade inte alls behövt ha några som helst farhågor för det var en helt superhärlig konsert från början till slut, både dikter och gamla sånger och modernare och allt – inte en risk att man somnade! Till och med Modersmålets Sång, som ju definitivt passar in när det var Svenska Kulturfonden som delade ut pengar, lät svängig och fin, och hade jag haft nån sångröst igår hade jag stämt i för fulla muggar jag också!

När vi var små måste vi kunna Modersmålets Sång utantill – har sjungit den ett par miljoner gånger inbillar jag mej. Undrar om den sjungs längre i Sverige överhuvudtaget? På den här sidan om pölen lever den i varje fall i bästa välmåga!

057 (4) Artisterna som uppträdde var skitbra! Charlotta Kerbs sjöng bland annat en av Sylvias visor och så modernare musik, med ett lite sånt där indie-stuk. Jag gillade massor!

059 (3)

Petter Andersson har jag väntat på att få höra i evigheter! Han sjöng i Brahe Djäknar när jag sjöng i Florakören (killkören& tjejkören vid Åbo Akademi) och har sen dess gjort en karriär som sångare. Kommer att vara med i Mamma Mia när den sätts upp i Helsingfors!

078 (2) Sen var det dags för lite tal och prisutdelning. Författaren Katarina Gäddnäs fick huvudpriset på 10 000 euro och gratulerades av representanterna för Kulturfonden.

091 Sen var det dags för akt två och lite mer jazziga toner

110 (2) Två av tjejerna ur Dizzy Queens uppträdde, och fick åtminstone en ny fan på köpet! Jag gillade massor!

120 (2)

Jag gillade verkligen deras uppträdande, här svängde det bara värre så man glömde både förkylningar och vardagar och allt annat, precis som det skall vara!

 Jag lade upp en youtube-video på låten Some Like It Hot som dom framförde

131 (2) Till sist var konserten slut, men åh, vilken konsert! Sibeliusmuséets sal var perfekt för den här sortens lite intima konsert

167

Sen dags för lite mingel och kolla in vilka andra som var på konserten. Där hittade jag min kusin Tom som också hade fått ett bidrag! Han och hans kompisar håller på och startar en fotoförening – nästa gång jag träffar honom skall jag pumpa honom på fler detaljer, för det lät jättespännande!

135 Ja, det var verkligen en skön kväll det här! Titta in hos Kamomilla så hittar du fler bilder.

Mer info om vår bok kommer så snart vi båda är lite friskare och har knåpat ihop lite reklam och bilder – jag längtar så att få visa upp vår alldeles egna bok för hela världen! Känns som en bra grej att kryssa av sin önskelista såhär lagom innan 40-årsdagen: skriva bok – check!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 Replies to “Så begav sig hemmaföräldern ut en kväll – sånt här kan man gärna vänja sig vid!”

 1. Borgmästaren

  Grattis till bok! Det låter ju underbart!!!

  Har aldrig någonsin varken hört eller hört talas om modersmålets sång. Stendöd på denna sidan pölen alltså

  Reply
 2. Starkismor

  Modersmålets sång har knappast nånsin sjungits i Sverige. Den är skriven av Johan Fridolf Hagfors som bodde i Åbo. Redan då jag såg programmet på festen harmade det att jag själv inte var på väg. Svenska dagen-festen i Åbo brukar hålla ungefär samma standard.

  Reply
 3. VisaLiza

  Vilka fantastiska nyheter! Ser fram emot er bok och vet att det kommer att bli inspirerande läsning. Vad gäller sången så har jag aldrig ens hört talas om den. Kramar Liza

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *