Clara färdiga gå! – TV-inspelning i Helsingfors

121

I lördags var vi med om en kul grej – vi var nämligen och spelade in ett avsnitt till ett TV-program!

128

Det är härliga Maria Sundblom-Lindberg som kontaktade oss och frågade om vi ville vara med – klart vi ville! Programmet låter jätteintressant, kommer att handla om barn i olika åldrar (ett program per år 0 – 15) och det blir snack med Maria och delar av hennes härliga familj, besök av rådgivningstanten Clara och snack om avsnittets barn i fokus och sen om olika familjekonstellationer.

162

Vi var med i avsnittet om 10-åringen, och vår 10 åring tyckte det var jättespännande att titta på alla kameror och lampor och ta reda på hur det funkar att göra ett TV-program.

170

Det var jättekul att träffa Clara också! Hon blev charmad av våra yngre förmågor som var med på ett pyttelitet hörn av inspelningen, men hade en superkul dag med TV-teamets tjejer.

179

Clara berättade om växtvärk åt oss, och vår 10-åring fick ställa frågor. Han var jätteduktig och helt naturlig framför kameran- det blir nog ett bra inslag!

180

Jag stod i korridoren och såg på när dom filmade det här inslaget. Det var jättekul att få se på såhär från sidan också!

WP_20130720_013

Sen fick jag bli lite sminkad jag också! Det var jättekul att få känna sig fin och snofsig, och extra kul att sminktjejen gillade min egen sminkning och frisyr! WP_20130720_051Hon bara bättrade på lite grann och hade ett helt underbart läppstift som jag fick använda. Jag kände mej jättefin! Passade på och tog en selfie när vi var tillbaks på hotellet igen, när jag nu för en gångs skull var sminkad så jag såg helt naturlig ut, bara lite snyggare liksom…!

184Inspelningslokalen var helt fantastisk! En stor herrskapslägenhet i centrala Helsingfors med högt till tak, härliga vita golv, stuckatur i taket och en spännande inredning (den är till salu för lite över en miljon ifall nån känner sig hågad…).

224

Vi filmades både i soffan och vid köksbordet. En sån här stor lägenhet är minsann perfekt för såna här TV-inspelningar, med plats för alla kameror och lampor!

234Småttorna var mest intresserade av mikrofonerna. Dom var lite avis på mamman och pappan som fick gå med såna nästan hela dagen.

243

Maria var med på bild hela dagen och hon är så naturlig att snacka med både framför kameran och annars också, så hela dagen gick i ett huj! Vi hade så himla kul tillsammans, snackade intressanta saker och skrattade hela dagen kändes det som.

238

Det var inte alltför bråttom heller, utan utrymme för lite pauser alltid nu och då. Ungarna hade verkligen skoj för dom fick både se på TV och spela spel och leka med alla leksaker som där fanns. Plus äta lördagsgodis!

249

Småttorna var mest impade av att Niklas från Buu-klubben var där! (buu-klubben är ett finlandssvenskt TV-program)

254

lite pysslat blev det också. Om än rätt så kaotiskt, så jag undrar just hur dom får klippt ihop just den sekvensen!

255

Jag skulle visa hur man gör pappersblommor, men jag vet inte om jag förklarade så himla bra just då. Fick nåt slags hjärnsläpp just då känns det som nu efteråt!

257

Det var jättekul att också träffa Marias familj! Ett superhärligt underbart gäng!

264Vi var klara rätt så tidigt också, mycket snabbare än vi hade räknat med – tiden bara flög iväg när vi hade det skoj tillsammans!

Skall bli kul att se programmet sen när det kommer på TV, men det dröjer ett tag än – det planeras att visas på finsk TV på hösten nämligen. Vi hade verkligen en jättekul dag tillsammans med TV-teamet – en sån där dag som jag tror både ungarna och vi vuxna kommer att minnas länge med värme! Barnen orkade också jättebra hela dagen och uppförde sig exemplariskt tyckte vi, ovanligt bra faktiskt så där hade vi också tur! Den enda som inte uppförde sig var jag som på frågan om hur vi gör för att hållas gifta i 19 år kläckte ur nånting om att ha ett bra sexliv – nånting som inte var så populärt när en del av barnen fick veta att det kom på film! ”Men mamma, nu kan jag ju inte säga åt nån att se på det programmet!” Vad pinsamt alltså! 🙂 Jag har tydligen gått från att vara supercool världens bästa mamma till pinsam – så kan det gå när man lämnar mej framför en TV-kamera! tror ungen är tacksam över att vi inte har kameror här hemma hela tiden, med tanke på vad jag kläcker ur mej ibland!

Annars snackade vi inte så många pinsamma grejer, mest om adoption (tror det blev 35 minuter som skulle bantas ner till 7 – lycka till med det!) och lite pyssel och så romantik då (ett härligt roligt inslag där vi garvade massor tillsammans med Maria och hennes man! alltså vi skulle kunna snacka med dom i timar om såna här saker!). Det var verkligen en superkul dag, och ett jättelyckat veckoslut. Riktiga stjärnstunder!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 kommentarer

  1. Ni är ju värsta filmstjärnorna redan! Två produktioner på ett år! Låter spännande det där, har inte hört om serien fast jag kanske borde ha… Maria är ju en fantastisk programledare så det blir säkert bra.

  2. Koolt! Tror du det kommer gå att se i Sverige?

  3. Ja på riktigt, verkliga tv-stjärnor är ni ju! Så himla roligt – ser fram emot programmet!

  4. Åh, låter roligt och spännande! Minns att tipsa sedan då man kan se er i rutan… 🙂 Roligt se Maria på bild också, hon ser lika pigg och fräsch ut som ”in the good old days”…

  5. Låter som ni hade en spännande och rolig dag. Meddela sen då programmet sänds 🙂

  6. Du förmedlar verkligen glädje och man fattar att det blev en toppendag. Kul!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *