Saker jag vill göra innan jag dör

Häromdagen råkade jag på det här tankeväckande projektet, ”Before I Die”. Konstnären Candy Chang åker världen över och sprayar orden ”Before I die I want to…”/Innan jag dör vill jag…, och sen får man själv fylla i vad det är man vill göra innan man dör. Chang fick inspiration till projektet efter att hennes mamma plötsligt dog, och efterlämnade en massa drömmar som hon aldrig fick förverkliga.

Själv har jag funderat på oförverkligade drömmar sen jag var tonåring. Min första skolkamrat dog när jag gick i gymnasiet, och åren efter det försvann dom en efter en kändes det som. En massa drömmar som aldrig blev förverkligade. Barn som inte blev till, barnbarn som aldrig sågs, resor som inte utfördes, hus som inte boddes i, böcker som inte skrevs. Något som präglade oss alla som inte dog utan som levde vidare och blev äldre och som i år har eller inte har en 40-års kris (jag tror att dom flesta av oss redan har haft våra kriser, jag tror inte 40 blir nån slags gräns faktiskt).

Jag tänkte först att det där kunde vara nåt bra att göra här på vår lilla ort, men vår ort är så liten så jag undrar hur många som verkligen vågar skriva nånting om ens i krita efter den här meningen ”Innan jag dör vill jag…” (fast ifall nån beslutsfattare på vår ort råkar förirra sig in här på min blogg, så finns här länken till hur man gör för att göra det här projektet på sin egen ort! något som jag tror kunde vara bra på just vår ort, som är så full av själar som mår dåligt ibland känns det som)

Nu frågar jag dej i stället, min kära läsare som jag är så glad för! Vad vill du göra innan du gör?

 

Själv vill jag:

köpa lite mer färska blommor

resa nånstans, om än det är i hemstaden – bara själva den där idén om att resa, att uppleva nåt nytt

bo i nåt afrikanskt land

skriva en roman

ta en riktigt bra bild med kameran

 

Det slog mej att jag sällan frågar maken om hans drömmar. Det här är vad han vill göra innan han dör, ordagrant:

”jag vill lära ungarna spela nåt mer spel än UNO!”

 

Hur är det med dej, vad vill du göra innan du dör?

 

5 Replies to “Saker jag vill göra innan jag dör”

 1. Lonelyfield

  Min första tanke var ”bli gammal”. För jag vill få leva ett helt liv ihop med min älskade. Och allt vi kan göra tillsammans. Som att resa långt bort och länge. Kambodja, Indien, Peru, Island, nya Zeeland. Sen komma hem och göra något mer av gården än att bara bo på den. Fått skrivit något. Gärna en bok men lika gärna vad som bara det har en början och ett slut och någon annan vill läsa det. Lova min älskade evig kärlek och ge henne allt hon behöver och vill ha. Hitta tid att bara vara, välkomna vänner, bygga saker och odla maten vi äter.
  Oj, harreligen, det blev större än jag tänkt! Känns bara som det finns så mycket.

  Reply
 2. Sabine-Välbefinnaren

  *Bo i ett hus och ha mitt egna växhus, äppelträd, hallonbuskar och hönor.
  *Resa till Machu Picchu.
  *Jobba med min passion innan jag dör.
  *Hjälpa min kärlek bygga upp sitt företag.
  *Bli nöjd med det jag redan har och där jag är. Att inte tro ofta att det är grönare på andra sidan.

  /Sabine =)

  Reply
 3. frida

  Jag vill lära mig att njuta av dagen. På riktigt.
  Få en fantastisk och sund relation med mina barn som vuxna.
  Bo på varmare ställe under vinterhalvåret.
  Ha en egen häst. Tror jag..

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *