På besök hos Moster

Hälsade på hos Moster en kväll. Hon har lite samma tantsmak som jag ibland, och så är hon superbra på att virka, så jag passade på att få mej några tips.

Först måste jag beundra alla fina saker som finns hemma hos henne och alla fina blommor.

Här var det stickning på gång, i en virkad korg.

Moster visade åt mej hur breda trikåremsorna till korgarna är.

Hon har virkat jättemånga såna här korgar, så här finns det tips att få om jag behöver det (vilket jag helt klart gör! jag har precis lärt mej virkat). Ett sånt mönster fanns i boken jag fick i julklapp. Jag funderar på att börja fixa på en sån här, men först måste jag skaffa mej lite trikåremsor och en större virknål. Sen är det bara att virka loss!

8 kommentarer

 1. Det är ju jätteroligt med hantverk och speciellt då att virka eller sticka. Gillar det själv.

  • Tant Ninette

   Japp, det är verkligen roligt! Och så kan man ha sin hobby med nästan överallt – ett garn o en virknål tar nästan inget utrymme alls

 2. Visst är mamma duktig!!=) Vi har många virkade korgar, de är både praktiska och fina!
  Måste även säga att vilken fin & intressant hemsida du har skapat… jag är ofta inne och kollar!=) Sååå mycket snyggt du lagar!!
  Hälsa familjen & kramar från oss i Örebro

  • Tant Ninette

   Tack ska du ha, kram tillbaks till er! 🙂 Moster är jätteduktig, och superbra på att hjälpa mej när jag fastnat med virkningen!

 3. Vad fina korgar hon har virkat. Hade hon någo mönster, eller virkar hon bara ur huvudet? Vet du varifrån hon köper sitt material, trikåtrasorna, eller klipper hon själv?? Många frågor..men det är så intressant. Har på känn att trikåtrasorna jag köpte var alltför tjocka, nämnligen. Där fanns nog smalare, så nästa gång jag köper är jag klokare 🙂

  • Tant Ninette

   Jag tror hon hade ett mönster från början, som hon hittade i nån tidning, men månne hon inte virkar lite efter eget huvud vid det här laget. Trikåtrasorna köper hon bland annat från Jätti-Rätti. Dom lär ha billigast, men inte alltid dom mest spännande färgerna. Sen har hon också klippt en del själv från trikåtyg.

   • Jo..hon är ju så duktig..så hon kan nog det här med att ta från huvudet 🙂 Mina trasor är också från Jätti-rätti 2,50 Euro kilon. Idag var jag faktiskt dit för att köpa lite till..den här gången visste jag lite att titta på tjockleken..köpte vitt (int så spännande) och så köpte jag mörkrosa. Det är sant dom har int dom mest spännande färgerna. Dom har mest vitt, svart, grått och gråaktiga färger. Liksom typ grålila o.s.v. Men idag hade dom då dethär mörkrosa, lite annilinaktigt och turkost som jag också tyckte var fint. Men man kan ju int köpa hur mycket hem som helst, det skall ju bli till något också. Lycka till med ditt virkande, du som är så händig klarar det perfekt 🙂 (upps..vilken lång kommentar det blev)

    • Tant Ninette

     Jag började just virka långa blomlängder i stället – har ännu inte hunnit få tag på trikåtrasor, eller rättare sagt, har inte varit och kollat vad jag har i mina gömmor. Men det var superbra att få se från ett proffs hur breda dom skall vara för att det ska funka bäst!
     Det låter som spännande färger som du virkar i!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *