Advent

Dagens Fabrikstema är advent. Advent börjar alltid med Hosianna hos oss. Ifjol släpade jag med mej äldsta sonen till kyrkan, men det var en extra lång gudstjänst när det var kyrkans invigning så i år blev det bara att höra Hosianna på radion hemma. Orphei Drängars version är min favoritversion (om man bortser från eget skrålande vid pianot – det är nog ändå det bästa!).

En adventsljusstake hör också till. Jag har varje år planer om att som i Danmark göra en egen fin ljusstake med fyra tjocka ljus och nåt slags tema, men varje år så blir det ändå nåt som jag slänger ihop i sista minuten.

Som tur är har jag alltid lite extra glitter liggande i lådorna, så fint blir det ändå trots att det inte finns nån lång planering bakom det! I år hade jag extra tur som hade fyra vita ljus hemma, insåg på kvällen innan första advent att nästan alla kronljus i min låda var gula.

När det är första advent är det äntligen dags att höra på julsånger! Jag älskar julsånger, och gillar att hitta nya bra låtar att blanda med alla gamla favoriter

Mina favoritjulsånger:

Silent Night – Barbara Hendricks

Koppången – Ann Sofie von Otter

In the bleak midwinter – Chanticleer

Wiener Sängerknaben – Carol of the Bells


Rockigare listan:

My grownup Christmas list – Kelly Clarkson

En stjerne skinner inat – Sissel Kjyrkebö

The Christmas Song – Nat King Cole

The First Noel – Clay Aiken

Blue Christmas – Elvis Presley

O Come All Ye Faithful – Steven Curtis Chapman

 

Dom här albumen lyssnar jag på:

Vocaloca -Nu Det Jul

Michael Bublé – Christmas

Barbara Hendricks – Barbara Hendricks sings Christmas (vi inleder varje julaftonsmorgon med det här albumet)

The King’s Singers – A Little Christmas Music

Jul i Folkton

 

Fler adventsinlägg hittar du på Fabriken

3 kommentarer

  1. Haha sista minutenpynt blir det hos mig också! 🙂 Jag fick ett återbud på ett jobb idag och fick plötsligt några timmar till övers. Så jag har gjort en stor sats pepparkaksdeg som nu står i kylen och väntar och så hann jag sno ihop en saffransdeg också. Jag som trodde att jag inte skulle hinna baka alls den här veckan! Nu ska jag försöka mig på frihandsbakning av pepparkakshus. Ser ju så lätt ut när du visar!

  2. Åh vad kul med en ny bekantskap. Din blogg är härlig och ditt kök… oh lala!

    Ha det fint!
    Lisa

  3. Fint med traditioner. Adventsstaken blev ju hur fin som helst. Snart får du fira påsk med alla dina gulaljus. Orphei Drängar, är helt super bra. Fick se dem live då jag bodde i Stockholm en bekant sjunger i den kören.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *