En julgransdag

Plötsligt en dag kom det snö och jag fick för mej att börja julpynta.

I Finland firar man Lillajul dagen före första advent, och då brukar man ha en pytteliten gran och så får barnen varsitt litet paket om dom har tur, men jag har gått och blivit allergisk mot granar så det funkar inte längre hos oss. Först tänkte jag ha en jultall, men den vi hittade var så ful så den fick stanna ute på gården. Sen kom jag på att vad sjutton, jag är inte nån sån där talltyp utan det skall vara glitter, och mycket glitter! och just en sån gran råkar jag ha i mina gömmor.

Jag satte upp granen i matsalen och pyntade den först med två ljusslingor – en med ofärgade ljus och en med färgade ljus – passar riktigt bra mot silvret!

Sen pyntade jag den diskret med lite House Doctor-pynt som jag fick som gåva. Det saknade lite ännu kändes det – ”the more the merrier!” tänkte jag och så öste jag på med pynt.

Sådärja! Så ser granen helt plötsligt ut som den gjorde i mitt huvud – mer disney än en disneyjulgran nästan!

…fast skall jag vara helt ärlig så har den ännu mer pynt på sig idag! Jag hittade en påse med hamapynt som bara tiggde och bad om att få vara fina på den glittriga granen! Nu har vi en gran fylld med glittriga hus, juliga gubbar av alla de slag, hamaugglor och röda små träpynt. Nästan så långt från min barndoms lillajulgranar som man kan komma, men härligt det här också!

4 kommentarer

  1. Absolut härligt!

  2. U named it, disney gran i all sin prakt!! Strålande*

  3. Så mysigt med Lillajul! 🙂 Det hade jag ingen aning om 🙂

    Jag önskar dig en fin fredag!
    Kram Sofia

  4. Härligt! More is more. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *