Hexagonfilt

Så blev jag klar med nästa filt. Jag använde mej av samma mönster som förra filten (graphic granny afghan), men gjorde den tre gånger så stor så den skulle vara härligt gosig att svepa sig in i.

Äldsta sonen fick välja färger själv och sen satte jag igång. Nu när den här filten är klar skall jag gå igång med nästa filt, i lite andra färger, men hexagoner den här gången också – jag gillar verkligen att virka hexagoner!

11 kommentarer

  1. Oj oj oj så fin! En sån borde jag verkligen också försöka mig på! Efter julen kanske!

  2. FANTASTIPSKT snygg!!!

  3. Ett sånt otroligt arbete!! Du är verkligen uthållig och vansinnigt duktig!!

  4. Oj jisses vad snygg!! Säg när man får sätta in beställning?! 😉

  5. Alltså den där filten är så vacker så det är inte klokt

  6. Den är nog så fiiiin. Hur gör du när du fogar ihop hexagonerna? Virkar dem samman eller bara syr? Har gjort ca 60 hexagoner och tänkte lägga ihop dem nu. Problemet är att jag inte använt samma färgs garn i det ytterst varvet. Det kommer jag nog att göra nästa gång 🙂

    • Tant Ninette

      två filtar har jag sytt ihop, en har jag virkat ihop – det beror lite på hurdan slags garn jag har använt. Det går åt mer garn om man virkar ihop det märkte jag, men annars går det ungefär lika fort att virka ihop eller sy ihop tycker jag. Det underlättar definitivt om man har samma garn i ytterkanten på alla hexagoner!

  7. Fint. Tack för hjälpen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *