Färger

Idag är Fabrikens torsdagstema färger – nånting som fyller en stor funktion i mitt liv.

När vi flyttade in i vår första lägenhet hade vi bara vita väggar, vitt vitt vitt överallt. Sen flyttade vi till Köpenhamn och när vi skulle sälja var det vitt som gällde där också så det blev att måla allt vitt. Inte nåt illa med det, men min själ mår bättre av att se lite mer färger, få lite olika sorters färgkickar lite nu och då så nu när vi har eget hus passar jag på att verkligen ge efter för alla mina färgimpulser.

Det där med färger och var dom skall vara placerade i vårt hus är nåt som jag har tänkt mycket på. När man kommer in i vårt hus får man en rosachock eller en färgdusch tycker jag! Uppiggande och man blir glad. Vardagsrummet och matsalen går mer i dämpade gråa färger som passar bra när man sitter där med gäster och snackar och inte bara blir distraherad av en massa chockrosa. Köket har ett underbart turkost golv som man kan simma över känns det som och sovrummet går i härlig lila som både maken och jag tycker passar till sovrumsfärg – en riktig passionerad färg sådär lite lagom!

När nån färg blir fel så målar jag om – svårare än så är det inte!

Trots att jag gillar färger så har vi en massa vitt överallt ändå – taken är vita, alla lister, dörrar och fönster är vita och en del golv är vita. Då är det skönt att bryta upp med lite färgklickar tycker jag, som t ex i köket där jag har målat våra ikealampor röda.

Hobbyhörnan lyser av lila och rosa och en massa färger. Det kommer den att göra när den blivit till ett helt hobbyrum också har jag tänkt mej.

Sen har vi lite mer dämpade färger också:

Turkos är en så skön färg! som att vara vid Medelhavet eller se en soluppgång, och gult – sommar!

En del tycker nog kanske inte att vi har så värst naturfärgat hemma, men om man frågar mej så är det just det vi har!

Fler färgbilder hittar du på Fabriken.

13 Replies to “Färger”

 1. Persilja

  Haha jamen precis! Naturfärgat! Varför har beige, grönt och brunt tagit över naturfärgsnamnen. Nej naturen är ju oslagbar i sin färgprakt! Fast den är smart och varierar sig. Just nu den här tiden innan snön kommit och det mest bara regnar och nästan alla löv blåst bort i höststormen då är det som en svartvit film ute. Sen kommer snön och då ser man plöstligt hur gröna granar och tallar är och alla bär som blivit kvar efter tofsvipornas framfart lyser röda. Vitt är bra för att framhäva andra färger. Härliga bilder. Bra sätt att börja min dag! 🙂

  Reply
 2. Sandra

  Ha! Ganska lustigt faktiskt att den beiga skalan kallas naturfärger, jordfärger kanske mera. Ni har en riktig Edens lustgård hos er!

  Reply
 3. Home Bohemia

  Vilket härligt och färgglatt hem:) Jag har nog lite mildare toner här…men funderar på att utöka färgen en aning iallafall. Turkost är en underbar färg!!
  Ha en fin dag Kram Maria

  Reply
 4. Maria

  Håller med om naturfärgerna! Brukar ofta tänka att ingen palett slår naturen och då tänker jag ju inte på de bruna och beiga färgerna…Många härliga bilder från ert hem!

  Reply
 5. Annapinglan

  WOW vad läckert med alla härliga sprakande färger! Jag njuter och blir riktigt inspirerad av din fina bilder från ditt hem!

  Ha en bra dag!
  //Annapinglan

  Reply
 6. Erry

  Blir alltid glad av att kika in i din färgglada värld!
  Och du har så rätt om det här med naturfärger, naturen är ju full av sprakande färger! Blått, turkost och grönt är väl naturfärgat om nåt tex!? Beige och brunt är ju ”bara” jord och havrefält, typ. 😉 Trist, i jämförelse med hav, skogar, blommor, frukter…. Osv.
  Kram

  Reply
 7. Becka

  Javisst ska man ha färger, håller såå med, det är så befriande, är så trött på allt vitt och ljus och beige

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *