Söndagstidning från igår för längesen

Min söndagsbild idag är en bild ur en tidning som vi underhölls av igår:

Vi håller på och renoverar nästa barnrum och när man river och grejar på vinden så hittar man ibland gamla tidningar. Det blir nästan automatiskt en tepaus när man hittar nån tidning med speciellt intressanta artiklar! Den här tidningen är en Åbo Underrättelser från 1933, och förutom intressanta uttalanden om Tyskland så innehöll den också referat från Åbo stadsfullmäktige som diskuterade kommunsammanslagning, busstidtabeller ut till skärgården och båttidtabeller över båtar som gick till Stockholm, en massa roliga annonser (vår sprit har högsta alkoholhalten – fler groggar ur en flaska!), berättelser från Svenska Dagen-firandet (som inleddes med att man sjöng Du gamla, du fria) och nyheter om svenskspråkiga ungdomar som blev överfallna för att dom pratade svenska. En arg läsare hade skrivit in och klagat över att man alltid gnäller på kvinnor som arbetar när dom inte behöver det (dvs när dom har en man som kan försörja dom) i stället för att ta hand om sin familj, men inte på män som gör samma sak.

Vissa saker ändrar sig, vissa inte.

Det är mörkt ute och resten av familjen ligger ännu kvar i sina sängar och ”mornar sig”. Själv sitter jag här i köket med sprakande vedspis och snart en varm tekopp och väntar på att solen skall gå upp. Idag skall vi fortsätta renovera och se om vi hittar fler såna här skatter.

Ha en skön söndag! fler söndagsbilder hittar du på Fabriken

5 kommentarer

  1. Åh vilken härlig upptäckt!
    Kul att du delar med dig av fyndet!
    Ha en fin söndag!
    Kram /Maria

  2. Åh, nu tigger jag igen; snäääälla; ett önskeinlägg Ditt badrum!

  3. Det är kul då man fyndar saker medan man renoverar. Gammla tidningar kan vara så skojiga att läsa. Ha en skön söndag!

  4. Inne och spanar på fabriksbilder nu.
    Gör dig en härlig söndag nu, kram från Maria ♥

  5. Intressant!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *