Flera sköna tvålar

Det var verkligen jättekul att göra egen tvål, så jag gjorde en tvålsats till. Den här gången med sheasmör. Den ena tvålen färgade jag med gurkmeja och gjöt i silikonformar. Den andra tvålen hade jag grönt te och malen havre i, och den är härlig att skrubba sig med i duschen. Dom här tvålarna blev ännu skönare att använda tycker jag, sheasmöret är så skönt för huden, men konsistensen blev inte lika bra. Nästa gång går jag tillbaks till min brödform igen tänker jag, och det blir en nästa gång – jag skall bara skaffa mer ingredienser.

Jag fick en fråga om var man får tag på lut: jag har köpt mitt på en lokal järnhandel (säljs som propplösare), men den går också att köpa på nätet hos såna som säljer material till tvåltillverkning. Googla på natriumhydroxid i det land du bor, så borde det komma upp nån som säljer det (natriumhydroxid = kaustik soda = en sorts lut). Annars finns den säkert att köpa på apoteket, men då kostar den säkert mer. Har planer om att göra flytande såpa på gammalt vis, och göra eget lut av aska (som då blir kaliumhydroxid, dvs en annan sorts lut), men det är kanske lite väl överkurs! Än så länge håller jag mej till mina enkla tvålar tänker jag.

6 kommentarer

  1. Fast de där blev oerhört vackra!!! Älskar att de ser ätbara ut. 🙂

  2. Åhh dom ser riktigt läckra ut! =)

  3. Du har riktigt börjat med tvål och badbombs fabrik =) Skoj

  4. Tack!! Ska kolla nästa gång jag kommer in till Pargas….fina tvålar igen!!!

  5. Åh, nu blir jag SÅ sugen på att testa på att göra egen tvål jag också! Har hittills bara använt mig av färdig tvålmassa, men länge tänkt prova på att göra egen tvål från grunden, något som bara inte blivit av. Men nu ska jag nog ta och göra slag i saken och prova bara jag får tid, dina tvålar ser jättefina ut! 🙂

  6. Sofiabrennan

    Var hittar du instruktioner för att göra tvålarna?

    Jättefin och rolig inspirerande blogg!! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *