Mattor & kuddar & annat av tyg

Dagens fabrikstema är mattor & kuddar, dvs textilier, så idag tänkte jag ta med dej på en kort titt på olika textilier i vårt hem. Textilier är definitivt nåt som bidrar till stämningen i ett hem tycker jag. Det går så lätt att variera färger och mönster på just det området, och när kuddarna slits ut så är det bara att fixa åt sig nya och förnya sin inredning samtidigt.

Precis som när det  gäller alla andra saker i vårt hem så består våra kuddar av en blandning av gammalt och köpt material som jag sen sytt ihop själv. Temat för vårt hem är definitivt billigt! och färger, och gärna mönster.

När jag går på loppis brukar jag hålla utkik efter fina kökshanddukar och andra mönstrade tyg. Ibland får kökshandduken lov att fortsätta vara kökshandduk, ibland blir dom till kuddfodral eller annat.

Kökskuddarna är vita och röda på julafton (annars hålls dom inte vita i vårt hus med våra ungar), men till vardags är dom härligt turkosa (sydda av bland annat ett gammalt lakan). Kuddar är så lätta att sy, så om man liksom jag inte är nån hejare på det där med att sy så är det här ett enkelt projekt som höjer ens sy-självkänsla på momangen!

Ibland får man tag på nåt lite större tygstycke på loppis och då kan det bli ett sånt här förhäng till exempel. Vi har en rätt så tråkig grovingång så här passade den orangea duken bra tyckte jag. Pigg och glad, och så slipper man se på tvättmaskinen och högen av tvätt.

När det gäller mattor så har jag samma princip som kuddarna, dvs det ska vara billigt och färggrant. Den här mattan virkade jag själv, och den är mest till pynt och inte så värst praktisk. Är gjord av matttrasor, diverse tyg som jag inte hade nån användning för.

I nedre våningen har vi en massa trasmattor som jag fick gratis. Dom är rätt så tunga och samlar damm, men dom kostade ingenting plus att dom är bra att ha på våra dragiga golv. Och så ser dom fina ut!

En del av trasmattorna har min mormor vävt själv, och en av dom har hennes mor vävt, så lite speciella är dom nog minsann!

I vardagsrummet och matsalen har vi ett par sisalmattor från IKEA. Billigt och bra och slittåligt.

Sen har vi textilier lite andra ställen än på golvet och som kuddar också – på väggen in i vardagsrummet har jag limmat upp en spetsgardin och gjort en tapet av den!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Åh vilken härlig tur bland tyger du gav oss. Så mycket fint och inspirerande, som vanligt. ÄLSKAR dessa inblickar i erat hem. TACK! Kram

  2. Jag tycker verkligen om etta hem!
    Ni har så mycket inslag av färg och det gör mig glad.
    Är mer en färgmänniska än vitt lantligt.

    Lantligt med färg är bra 🙂

  3. Du är så fantastiskt kreativ och ser möjligheter med allt. Vet ju att du har barn hemma, så att du hinner allt är otroligt.
    Gillar dina kuddar och mattan du gjort är fin, allt behöver ju inte vara praktiskt 🙂

    Jo jag tycker att det ska kunna synas människor har levt…….
    Inte bara bilder på det vackra
    Glad att du uppskattar det.

    Kram
    Lissen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *