Barnrumsglimtar

Torsdagstema på fabriken är barnrum och här kommer några glimtar från det hittills enda färdiga barnrummet:

En alkov är toppen att ha på sitt rum! När man skall snabbstäda är det bara att slänga allt in i alkoven och dra för draperiet, eller så kan man möblera om och ha en egen datorhörna i alkoven. Skrivbordet är ett gammalt hundraårigt skrivbord som vi har fräshat upp och gett en ny färg, stolen likaså. Dom hade gärna fått vara i original, men hade blivit fuktskadade under åren, så nu fick dom sig en rejäl färgbehandling.

Kuddarna som sonen sydde själv gillas av oss alla i familjen! Dom har han sytt själv av en duk som jag köpte på loppis.

Bredvid alkoven står den här bokhyllan som vi gjorde av gamla lådor. Jag har sparat en massa böcker från när jag var liten (och från när mina föräldrar var små) och dom läser vi ibland på kvällarna. Föräldranostalgi = dom röda och gröna bokryggarna

Spisen är fylld av lego nuförtiden. Det här är minsann ett barnrum som förändras från vecka till vecka, beroende på hurdant humör ungen är på. Vi möblerar om och leksakerna byts ut, ibland är det rörigt ibland städigt. Men alltid mysigt!

Sen en glimt från ett aningen mindre fixat barnrum:

Här håller vi på som bäst och isolerar och hoppas bli klara med det här rummet till jul. Får se om vi hinner, men vi knogar på så gott vi kan! Det här rummet skall våra småttor få dela på tills vi blir klara med det tredje barnrummet, men det är ett stort rum så dom kommer nog att trivas bra här tills dess.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

9 Replies to “Barnrumsglimtar”

 1. Persilja

  Det var den där hyllan som jag googlade fram och hittade hit. Så den hyllan är betydelsefull för mig, utan den hade jag kanske aldrig hamnat här där jag känner mig så hemma och alltid blir inspirerad, glad eller bara varm.

  Reply
 2. Caroline

  Så fint!! Är helt övertygad om att småttorna kommer att stortrivas i sitt kommande stora barnrum, duktiga ni & lycka till!

  Reply
 3. AnnaA

  Det ser verkligen ut att vara ett mysigt rum! Och jag gillar de där hyllorna på väggen, funderar redan på var jag kan göra likadant… 🙂
  Lycka till med byggandet till de andra barnen!

  Reply
 4. lybtar

  Vad fint. Jag fastnar mest för ”bokhyllan” som ni gjort av gamla lådor. Praktiskt, snyggt och det bästa är att man tar vara på det som redan finns i stället för att köpa nytt.

  Den öppna spisen är ju en jätterolig idé den också.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *